27.9.2012

Balkongsvagn

Sorry att jag hela tiden babblar om Kevins sovande. Men jag bara måste berätta detta!

Vi har fått låna en balkongsvagn och idag skulle jag för första gången sätta Kevin och sova dagssömn i den. Jag ammade, han somnade, jag fick på honom en overall utan att han vaknade och lade honom sedan i vagnen. Jag var säker på att han vaknar genast eller senast efter 10-15 minuter. Men han sov i tre timmar och jag trodde inte mina ögon!

Det att bebisen sover en längre dagssömn gör bra för psyket. Jag känner mig nästan utvilad bara jag fått en stund för mig själv. Liksom fast jag inte har sovit utan tvättat byk och ordnat i skåpen. Sjukt!

Förresten, om någon har en överlopps balkongsvagn så säg till. Vi borde hitta en billigt.

7 kommenttia :

 1. Sofia/Vasa27.9.2012 21.12

  Här är vagnen på balkongen också en superhit! Så fick vi också till det med dagssömnen och den urtrötta mamman får sig lite underbar egen tid. Guld värt! :-) Dessvärre lämnar promenaden ofta ogjord på grund av detta... Men, men, man kan ju inte få allt och just nu prioriterar jag sömnen.

  VastaaPoista
 2. Underbart att han börjat sova bättre. Det är nog så bra med balkongvagn,då kan babyn sova ut fast det regnar o blåser o själv kan man grejja på inomhus.

  VastaaPoista
 3. Vad är skillnaden på en vanlig barnvagn och en balkongsvgan? Dum fråga kanske, för en barnlös :).

  VastaaPoista
 4. har du hittat på några tricks som får honom att sova bättre? Vår pojke som är 2 mån gammal sover allt som oftast 30min och börjar pirra efter det. Sen är det verkligen jobbigt att få honom att somna om... Har provat tutt, vaggning, lyfta upp, sång, klappar på baken och annat i olika kombinationer. Pust.

  en annan trött mamma

  VastaaPoista
 5. Jo det är nog bra med balkongsvagn!

  Anonym,du frågade om skillnad på vanlig vagn och balkongsvagn. Alltså om man bor i egnahemshus eller radhus och har utrymme att förvara vagnen inomhus eller i ett förråd så behöver man ingen balkongsvagn. Men om man har trappor till lägenheten, eller inte vill rouda vagnen med smutsiga hjul igenom hela lägenheten så är en balkongsvagn bra. Det är alltså ofta en gammal vagn som kan stå ute och det gör inget om den tar skada. Vår Emmaljunga skulle jag t.ex. inte förvara utomhus med risk för mögel och solblekt tyg. Den får stå i förrådet istället.

  trött mamma - Oj I feel you! Jag ska faktiskt skriva ett inlägg om Kevins sömn bara jag hinner. Har du läst något om babyns sömn? Babyn sover i 20 inters cykler, dvs = babyn somnar men vaknar igen efter ca. 20 minuter. Om man lyckas få bebin att somna på nytt utan att den vaknar ordentligt så sover den ofta länge. Har du testat att stå i givakt och vagga/gunga/amma bebin till sömns på nytt? Jag har märkt att Kevin nog ha 20-minuters sömnmönstret. Märks bra om man är på vagnpromenad. Han somnar och efter 20 minuter gnyr han och har lite ljud, men eftersom vagnen är i rörelse så vaggas han till sömns igen. Vi håller just nu på med en mild sovskola. Jag ska skriva mer om den då jag har tid. Kämpa på!! Du skrev inte om det gällde på natten också? Eller endast dagen?

  VastaaPoista
 6. trött mamma - Hah! inters = minuters.

  H: en annan trött mamma :)

  VastaaPoista
 7. heps, joo har märkt det där med 20-30mins intervall. Ibland får jag honom att somna pånytt, men man får faktiskt stå och vakta och sen göra sitt allt för att han ska somna om. Tur nog är det bara på dagen, nätterna går ganska bra då han vaknar med 2,5-4h mellanrum för att äta. Han sover med oss i samma säng, eftersom han allt som oftast vaknar då man flyttar honom till egen säng. Suck.

  Skriv gärna om er sömnskola, e intresserad!

  Mariann aka anonym

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!