13.9.2012

Zonterapi

Hörni! Visst hade någon eller några av er haft sin bebis på zonterapi? Skulle ni villa berätta varför och ifall det hjälpte?

Kan det hjälpa en powernapbebis att ha ro att sova lite längre tider på en gång?

12 kommenttia :

 1. Vi hade, minska kanske lite på hennes mega raivaren, men där var en annan i vänterumme då som berätta att d had vari som natt o dag me beben, från asigt skrikmonster till lugn och harmonisk bebe..o sen ha ja hört andra me samma upplevelser..funkkar väl på dom som int har nå kliniskt som nomppan..:)

  VastaaPoista
 2. Men hur hade du fått honom att lugna ner sig i vagnen nu lättare?

  VastaaPoista
 3. Jag har hört att osteopati för babyn oxå ger bra resultat! Googlade olika ställen då M var liten men gick sen aldrig.. Var i stället på en zonterapi/babymassage-kurs (några timmars grej) men det var nu mest bara en rolig grej att testa o fick lite tips vad man kan göra hemma. Blir det magproblem o dålig sömn med nästa baby så tror jag nog vi provar osteopati el ordentlig zonterapi.

  VastaaPoista
 4. http://www.lastenosteopatia.fi/lapset.php#yleiset

  längst nere på den sidan står det lite om sömnsvårigheter o sånt.

  VastaaPoista
 5. Kolla me Tiia Mellin -http://www.vigors.fi/tiia.shtml

  Kan fungera, men du kan fråga henne direkt :D

  VastaaPoista
 6. Vi gick på zonterapi med vår dotter eftersom hon skrek som en tok i flera timmar varje kväll av magont. Jag tyckte nog att det lindrade! Om det kan hjälpa med sovandet har jag ingen aning om. Bäst att ringa och fråga direkt. Vi gick här http://www.fysioninja.fi/

  VastaaPoista
 7. Lillasyster hade magproblem så vi testade på zonterapi, henne hjälpte det iallafall. Vi behövde bara gå 4 gånger. Hon hade dessutom problem med armen, en nerv som förstäcktes i förlossningen. Hon rörde nästan inte alls på armen. Efter första besöket hos zonterapeuten förde hon handen till munnen. Terapeuten massera, eller vad det nu sen heter, nån punkit för just den nerven och det hjälpte absolut! Testa på det säger jag :)

  VastaaPoista
 8. Hon vi gick hos heter Hanna sumelius- larsen, en alldeles härlig typ!

  VastaaPoista
 9. Vi har gått hos just den osteopaten som länkades här ovanför. Rekomenderar! Båda barnens magbesvär och sömnsvårigheter lättade. Elin var rätt mini när vi var med henne, lite i förebyggande syfte, så det inte skulle bli lika som med Viggo. Med Viggo var vi förts när han var 6mån och då hjälpte det till hans insomningsvårigheter.

  Zonterapi har vi inte prövat, funderade på det då, men gick aldrig till någon. Min mamma gjorde nån förenklad zonterapi/massage åt Viggo ganska ofta då han var helt baby, hon har gått någo kurser via jobbet. Det lättade alltid för en liten tid framåt.

  Förlåt, det blev lite långt..

  VastaaPoista
 10. Vi gick på zonterapi med båda och tycker nog att det hjälpte till magknipen. Vi gich hos Anne Vuotari på Sturegatan, via google hittar man hennes nätsidor. Under andra graviditeten gick jag själv på osteopati, på Osteopatiakeskus Lapsen tähden eller nåt liknande och de är specialiserade på barn och gravida. Tänkte att vi sku ha kunna gå dit med den mindre men när zonterapin hjälpte så ides vi inte sätta så mycket pengar. Ifall zonterapin inte skulle ha hjälpt skulle vi säkert ha provat osteopati.

  VastaaPoista
 11. Jag hejar på osteopati och Lapsen tähden. Det hjälpte vår baby massor. Barnet var skrikigt, oroligt, hade svårt att äta. Vi gick till Lasse Maijala.

  http://www.lastenosteopatia.fi/yhteystiedot.php

  VastaaPoista
 12. Hmm hmm svårt svårt! Vilket borde man välja? Måste definitivt läsa mer om ämnet...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!