27.10.2012

En time out

Hela den här veckan har jag kännt att jag snart går i väggen. Nej, rättare sagt att jag hållit på att köra in i väggen med 120 km/h och utan krockkudde. När jag en dag hade vaggat Kevin i balkongsvagnen nästan i en timme utan resultat började jag gråta och hela livet kändes hopplöst. Då visste jag att jag behöver en paus. 4 månaders sömnbrist fick vara nog.

Igår kväll fixade 3jorn vinterdäck på bilen och jag körde till min mamma. Jag drack sömnte (har haft svårt att somna i de tillfällen som jag har haft möjlighet att sova), gick i en varm dusch och lade mig i mammas masserande säng. Jag var väldigt trött men ändå tog det en timme före jag somnade.

Lite efter 4 vaknade jag till läckande bröst och måste pumpa. Jag hade sovit 5 timmar och var helt redo att stiga upp. Det tog ganska länge före jag somnade men lyckades ändå sova ännu några timmar.

På morgonen vaknade jag till ett mail om att allt hade gått bra hemma, så jag vilade ännu en stund. Sedan fixade mamma frukost åt mig, jag fick bläddra i min babybok (jag har börjat sova bra först i 6 månaders ålder) och bara sitta en stund i lugn och ro.

Sedan bar det av hemåt i en strålande vacker och kylig morgon. Hemma möttes jag av en trött man och en nöjd son som somnade om. Ska bli spännande att få höra hur natten har gått. Men först ska 3jorn få sova lite.

Jag känner mig klarare i huvudet och framtiden känns ljus. Vi ska nog få det här att fungera och fram tills dess får vi bara ta små time outs och vila upp oss lite så att vi kan vara dom bästa möjliga föräldrarna åt vårt barn. Ingen kan orka med 1-2 timmars sömn hur länge som helst.

7 kommenttia :

 1. Låter som en bra idé och härligt att du har möjlighet att vara borta från Kevin ibland (låter kanske hemskt så här, men jag menar att bra att han äter från tuttflaska) så du kan vila ut dig! Jag önskar er ett utvilat veckoslut! :)

  VastaaPoista
 2. Good for you!!!
  Våra föräldrar bor på andra sidan viken men min mamma är rätt så ofta på besök och hoh vad skönt det är med lite avlastning. Man är som en ny mänska efter det!

  VastaaPoista
 3. bra!! man måst lära sig o unna sig sådant, förstår inte sådana som måst leka "starka" och bara låter det gå hur långt som helst..sådana som flippar till slut...o ingen dör om man är en natt utan sin bebe så länge nån annan läheinen sköter det..så good for u:) själv hade vi så att min man skötte nomppan sen allti några dagar i veckan så ja slapp lite bort..o guud va d gjorde BRA!! ens d att man slapp ensam bort...ut o gå..till matbutiken...träna..shoppa...träffa kompisar...redan med sådan så orka man sedan mycke bättre:)

  VastaaPoista
 4. Skönt om du fått sova även om du vaknat så har det inte berott på en skrikande baby. Han kanske är som du o sover bra vid 6mån ålder.

  VastaaPoista
 5. Låter som en bra lösning för sömnbrist är nog tortyr! Vi hade oxå en jätte dåligt sovande liten och är oändligt tacksam för all den hjälp vi fick, annars vet jag inte hur det skulle ha gått. Nu med nr 2 på kommande är jag nog skiträdd för att inte få sova men vet nog oxå att det kommer att gå, just tack vare hjälp av nära o kära!
  Styrkekramar, nm!

  VastaaPoista
 6. Jätte fint av dej (er) att kunna ta emot hjälp! Härligt att höra att det gått bra och att du fått sovet, det är just på det där sättet man måste göra för att orka. Kramar

  VastaaPoista
 7. Cato - Jo jag är också så glad över att han tar flaska! Och tack tack, nu kanske man orkar vara en bra mamma igen :)

  Lillen - Bra att din mamma kommer över ibland. Det är nog väldigt skönt att ha bådas föräldrar så nära.

  Noomami - Jo hittills har jag försökt vara stark, men jag tänker inte fortsätta med det. Inte kan man ju orka så här inte.

  Ingela - Jo hoppas han sover bra någon gång :)

  NM - Hoppas den andra blir en bättre sovare!

  Neppe - Tack! Hoppas ni orkar bra där hos er också!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!