15.10.2012

Familjehus

Nu vill jag igen hylla vår förort (för här finns ju allt!). På rådgivningens anslagstavla såg jag att det finns ett "perhetalo" (familjehus) här och idag skulle mammor vars barn är födda i juni, juli och augusti ha sin första träff. Det är staden som upprätthåller familjehuset och det är menat som en samlingsplats för hemmamammor och -pappor med barn. Babygruppen träffas 10 gånger och det är olika teman varje gång. Nästa gång blir det babymassage. De har också en pappagrupp, vauvamuskari, ensamstående föräldrars grupp, info om dagisplatser, babycafé etc.

För att inte bli helt galen så promenerade jag dit idag, fick gratis kaffe och bulla, titta lite på andras bebisar och Kevin hade massor att beundra. Han flirtade hejvilt med flickan på mattan brevid. Hon var en månad äldre än han. Lite väl stor åldersskillnad tycker jag. Hah!

Om du är intresserad av att kolla var i Helsingfors dessa familjehus ligger så kolla här. Jag ska nog försöka släpa oss dit i fortsättningen. Det hålls på eftermiddagen, just dom tiderna som vi brukar promenera så det är ganska passligt.


2 kommenttia :

  1. Här på andra sidan viken finns ngt liknande som kallas för öppna förskolan. Bra med såna ställen om man känner att väggarna faller på en hemma...

    VastaaPoista
  2. Lillen - Jo så sant. Ska nog försöka gå där flera gånger.

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!