10.10.2012

Haluun pitää lapseni

I måndags sändes Dokumenttiprojekti - Haluun pitää lapseni som jag kollade från digiboxen idag. De har följt med en 15-årig tjej som får barn.

Den väckte många tankar och jag är glad över min egen situation, att jag varit vuxen i många år, lärt mig ta ansvar över mig själv, har en bra man som är pappa till mitt barn och dessutom har hunnit härja på i min ungdom.

Det är klart att jag lyfter hatten för dem som klarar av att bli föräldrar som unga, men då jag tänker på mig själv som 15-åring... Nej, det skulle ju inte ha blivit till någonting.

Dokumentären finns att se på Arenan i ungefär en månad (tyvärr bara i Finland).


3 kommenttia :

 1. Här i Svedala går ngn liknande dokumentär serie. Unga mödrar heter det. Om norska och danska unga mammor. Ibland tycker jag att jag borde ha skaffat barn tidigare men känns som jag var bara barnet i den åldern de tjejerna är

  VastaaPoista
 2. Det var en intressant dokumentär, men blev nog lite illa berörd av hur lite tid hon verkade ägna sin dotter emellanåt. Festandet och pojkar verkade ju viktigare. Det är säkert inte det lättaste att bli mamma i den åldern och därför blir det säkert lätt så att de egna föräldrarna får bära en stor del av ansvaret. I och för sig verkade dottern ha det ganska så bra med sin mormor. Började bara tänka på mina egna barn och ifall jag skulle ha ägnat lika lite tid åt dem. Känns nog skönt att man fått barn först när man närmat sig 30, och fått uppleva en "normal" ungdom. Inte så mycket spring i benen mera :)

  VastaaPoista
 3. Lillen - Jo så känner jag också.

  Maria - Jo jag tänkte helt på samma som du.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!