30.10.2012

Ifolors avfallsberg

Alltså nu måste jag nog joma lite. Jag beställde lite diverse foton från Ifolor. Tog tre olika storlekar och de vanliga fotona tog jag en del med matt yta (för dopets tackkort) och en del med glansig yta.

Och en dag var jag mäkta förvånad då postlådan var fylld med Ifolor förpackningar. Jag började undra om min beställning gått fel, jag hade ju beställt ganska få bilder.

Men alltså alla storlekar kom i olika paket! Likaså de vanliga fotona med olika ytor. Alltså att packa två stycken 10x15 storleks foton i en stor pafförpackning! Hur onödigt är inte det? Dessutom var alla foton ännu inpackade i fotokuvert, det fanns samma reklamblad i alla förpackningar och vi fick fyra olika räkningar (en hel faktura för 0,18€ och de andra var också för struntsummor). Sjukt roligt att sitta och knäppa in en massa olika referensnummer när man ska betala för sin lilla beställning.

Jag skulle gärna vara en mer ekologisk individ, men är sällan så ekologisk som jag skulle önska. Får liksom inte tummen ur reven och just nu finns det nog inte heller så mycket tankekapacitet över för det heller. Men jag är nog lite upprörd över den mängd avfall som min lilla fotobeställning genererade. Känns så sjukt onödigt. Skulle inte bolaget spara pengar på postavgifter och förpackningsmaterial om dom skulle organisera om sig lite? Nå kanske dom inte har något behov av det.

På bilden nedan saknas tre kartonger, alla reklamblad och två fotokuvert.

4 kommenttia :

 1. Har reagerat på samma sak. Fattar inte juttun med det??

  VastaaPoista
 2. Tala om oekologisk firma. Jag tappade också nerverna en gång då jag satt och knappade in struntsummor (4 olika fakturor). Hur tänker de egentligen då de gör det på det där sättet???

  VastaaPoista
 3. Ifolor har verkligen blivit en firma med oekologiskt tänkande!!

  VastaaPoista
 4. Det är nog helt sjukt joo...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!