17.10.2012

Kampen

Efter en 45 minuters kamp i balkongsvagnen somnade bebin. Oj herregud jag är helt för trött för det här. Om det ännu skulle ha tagit några minuter längre före han somnade så skulle jag säkert ha börjat böla där ute på balkongen.

För att göra allt ännu lite roligare så har jag märkt att grannens bebis sover ute på deras balkong dagligen i många olika etapper och ganska länge varje gång. Jag går lite sönder. Man går förbi fönstret och märker att de IGEN ställt ut vagnen. Hur kan en bebis sova så mycket? En gång har jag sett att hon varit tvungen att komma ut och vagga vagnen mitt i. Jag tror vi måste mura igen vårt vardagsrumsfönster.

H: Zombiemorsan (igen)

7 kommenttia :

 1. hörde nyligen uttrycket käsilaukkuvauva. En som man kan ta med sig vart som helst som sover bra och allmännt är nöjd. Nåh, vår bebis sover fortfarande ca. 30-40min på dagen och sen får man rabbla arabiska bosktäver baklänges för att få honom att sova vidare. I feel you! Kämppa på, det måste ju bara lätta i något skede!

  Mariann

  VastaaPoista
 2. Huoh! Anton on myös päättänyt luopua pitkistä päikkäreistä. Vaunuissa kyllä nukkuu, mutta herää heti kun pysähdytään. Heihei oma aika.. Mut hei, tämäkin on varmasti vain joku vaihe ja kohta tulee taas jotain uutta:)

  Mirka

  VastaaPoista
 3. Jag förstår dig, man kan bli lite knäpp när egen baby inte sover eller vill somna. dessutom känns det ibland som om alla andra skriver om hur länge och bra deras baby sover, det är så man kan bli tokig. Fast när egen baby sover vill man nästa skryta lite, bara för att man är så lycklig över det. Vår baby ville inte sova alls igår, men sov hyfsat inatt. På dagen idag sov hon 1h sedan fick jag ruska om vagnen för att få henne att sova 1 h till. Stressigt värre när jag hade skolarbete att göra. Men nu fick jag till det på eftermiddagen och hon har sovit i 2h! Har sagt det förr men säger igen: Kämpa på! Du är inte ensam!

  VastaaPoista
 4. Hejsan, jag har tänkt skriva många gånger gällande dethär med bebisar som inte sover på dagen, så nu ska jag ta mig i kragen.

  Storebror här i huset var en likadan bebis. Jag höll honom i famnen och han sov en halvtimme, han låg i sin säg och sov en halvtimme, han låg i vagnen och sov en halvtimme. Det var mer än en gång då jag hade lust att börja gråta då det började gnälla i babylarmet fem minuter efter att jag kommit in från promenaden. Första gången han sov två timmar i streck var han tre månader gammal, jag skrev om det i dagboken, så stort var det. Sen tog det evigheter innan det hände igen.

  Det jag vill säga är att du är jättetuff som klarar av det så bra nu, för det ÄR jättejobbigt att inte ha tid att göra någonting på egen hand, inte vila, inte städa, inte någonting. Speciellt med första barnet då man går från all ledig tid i världen till ingenting. Så låt dig tycka att det är eländigt ibland för det är en tung tillvaro med en liten som inte sover. Försök se till att du får lediga stunder ibland. Be om hjälp av släktingar och vänner som kan tänkas ta honom på en promenad en timme och låta dig ta igen dig lite. En timme eller två kan göra så stor skillnad.

  Om det hjälper något så kan jag berätta att min lille kille började sova ordentligt på dagarna när han var en 10-11 månader och började ta en enda dagssömn.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Vår Milton är inte heller ngn bra sovare, extreeemt lättväckt är han dessutom. och vaknar 430-05 på "morgonen", jiii-haaa.
  Men vårt första barn, nu 3 år, var HELT OMÖJLIG. Hon sov aldrig! Aldrig! jag förstår inte hur vi ens ville skaffa fler barn efter de sömnlösa nätterna och dagarna....

  VastaaPoista
 6. Jag vill komppa Höperöt och ge applåder för att du orkar. Ellen vaknade med 45 minuters mellanrum och sov 20-45 minuter på dagarna. Vi hade ingen möjlighet till att hon sku ha sovit ute och vi bodde i en etta. Så jag undrar inte att jag fick förlossningsdepression. Oliver å andra sidan har samma tendenser som sin storasyster men han har varit lättare att sömnskola och sover nu som 7 månader gammal 1 1/2 timme ute i vagnen 2 gånger dagligen. Och på natten vaknar han 2-3 gånger varav han får mjölkflaska en gång.

  Jag tycker du är super som sömnskolar och är konsekvent! Det är jätte svårt och jag har läst om många som gett upp och varit nere i träsket igen. Ge inte upp, you'll get there!

  VastaaPoista
 7. Tack för era kommentarer! Jag får så mycket styrka av att läsa vad ni skriver. Det är bara att kämpa på. Bäst orkar man väl genom att tänka att detta bara är tillfälligt. Snart börjar han skolan, blir myndig och flyttar hemifrån. Nå kanske inte snart, men jag vill ju ändå inte att tiden bara ska rusa fram.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!