28.10.2012

Kevin: Omnomnom!

Hos oss har babylivet ändrat en del. Nedan ser ni varför.


Kevin älskar att äta. Han skrattar och ler och slafsar i sig med god aptit. Kändes verkligen rätt för oss. Men nu har man ju igen massor nytt att lära sig.

Jag kan säga att en barnläkare rekommenderade detta för oss. Jag har själv funderat väldigt mycket på att börja ge mat åt Kevin, men ville ännu ha en professionell persons åsikt. Det känns som en sten har fallit från mitt hjärta. Det känns som Kevin också trivs bättre och är mer nöjd. Han har börjat somna lite lättare men sömnlängden har maten ännu inte påverkat. Han fick sin första smakis på fredag kväll och efter det har han ätit sammanlagt kanske en deciliter i små portioner.

Det negativa är att den harmlösa babykakin är borta. Herre du milde så det luktar.

5 kommenttia :

 1. Vad roligt! Vi ska också börja snart och jag ser verkligen fram emot det. Helt super om han mår bättre av lite mat. Men alltså den harmlösa baby kakin tycker jag försvann redan när vi började med ersättning :D

  VastaaPoista
 2. Tästä se alkaa:) man ska int lyssna på hälsovårdarna..amma amma amma..urk..d e int allti d bästa för barnet..joo klart man o ska fortsätta d om man kan man men ibland e d bra att göra båda o d händer inge illa åt barnet, tom min hälsovårdare sa att ja ska hellre fråga på jobbe om råd än där:D men sen igen har vi ju finlands bästa barnläkare<3 hoppas kevin är nöjd bebe nu:) att d här hjälpte o mer int behövs! Njut!

  VastaaPoista
 3. kaaarins - Hehee är det så? Jag har inte märkt någon skillnad mellan ersättning och min mjölk, men då har han ju mest fått min mjölk.

  Noomami - Jo det är nog konstigt det där med rådgivningen... Men det känns skönt att ha en läkares utlåtande i bakfickan då vi ska till rådgivningen nästa gång. Jag tänker då inte börja ljuga om vad han äter. Om hälsovårdaren börjar saarna så får hon se sig i reven :P

  VastaaPoista
 4. Vad roligt med smakisar! Tycker han om det och vad har han smakat?

  VastaaPoista
 5. Skit i vad de andra tycker (rådgivning etc.) gör som ni själv tycker är/känns bäst! Det är ju endå ert barn och så mycket vett har ni nog att ni inte endå gör något som är farligt för honom! :) Vår son började med smakisar vid 3,5 månads ålder, rekommenderades av vår rådgivnings tant men det var ju nog vi i slutändan som gjorde beslut där oxå. Vår son har deffinitivt inte lidit för det, fast han började i så god tid äta. En bra regel som jag själv följer och som är sann, är att så länge föräldrarna mår bra, mår barnet bra!! Gäller i alla lägen, för om man tänker logiskt så stressar man som förälder och på andra vis inte mår bra så mår inte heller barnet bra. Barnen känner av våra sinnestillvaron och mår där efter. Själv skulle jag ha hoppats att någon skulle ha sagt detta åt mig och att jag skulle ha vågat lita mera på oss själva, men vi lärde oss nog detta oxå, men så att säga kantapään kautta. :) Våga lita på er själva, ni kan och vet så mycket mera än ni själva tror!! Ni är jätte, jätte duktiga!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!