12.10.2012

Önskeinlägg: Det bästa med att vara mamma

Hanna: Skriv om vad som är det bästa med att ha blivit mamma. Är det som du hade föreställt dig? Vad är annorlunda?

Oj jestas! Jag skulle säkert kunna skriva en roman om detta. Men nu har jag ju bara tre månaders erfarenhet, men jag kan försöka skriva kort om hur det känns nu.

Det bästa med att vara mamma är nog känslorna. Kärleken man kan känna för sitt barn. Man kan vara hur trött som helst när han vaknar för femtioelfte gången på natten och sen då man ser honom så smälter hjärtat, varje gång. Plötsligt är man också inne i en bubbla som man inte tidigare förstått något av. Man älskar att tala bebisar och erfarenheter med andra föräldrar (fast jag har svårt att tala med främmande människor om deras bebisar). Förr tyckte jag att sådan var lite fjantigt. Men den största bubblan är väl tillfällig och man kommer ut ur den då man har möjlighet att röra sig med bland folk (folk som inte har barn, som typ då man ska jobba igen och får lite annat att tänka på förutom underverket) 

Jag vet inte riktigt vad jag hade föreställt mig. Jag kanske hade trott att det skulle vara aningen tyngre och svårare. Men inom mig har jag någo underliga mammainstinkter som vaknat till liv.

Förr kunde jag tänka att folk som har barn går miste om så mycket roligt, som fester. Men så är det ju inte alls. Det som var roligt och spelade stor roll tidigare gör inte det längre. Prioriteringarna ändras. Klart jag vill gå på fest, men just nu känns det inte så viktigt. Jag hinner nog senare. Och det är ju så himla roligt att se hur en människa som man själv skapat utvecklas, jag vill liksom inte missa något att den här intressanta tiden. Förr sa man att "det finns omtenter men inga omfester". Men nu känns det som att det nog kommer fester men inte dagar då Kevin är tre månader och fem dagar gammal.

Man är kanske lite mer fastbunden än jag föreställt mig. I synnerhet nu då vi börjat med kvällsrutinerna. Förr kunde man ännu röra sig lite om kvällarna, men nu funkar det ju inte riktigt.

Oj det blev lite puttenuttigt. Men det är faktiskt roligt att vara mamma. Fast jag fortfarande inte riktigt förstår att jag är det. Men samtidigt kan jag ibland få riktig ångest då jag tänker att den lilla personen är på vårt ansvar. 

2 kommenttia :

Roligt att du kommenterar!