13.10.2012

Önskeinlägget: Babyhobbyer, kritiska åsikter och alfamamma instinkter

Maria:
Fortsätt skriva om er vardag, det är intressant :)
jag funderar om ni har tänkt er några hobbyer med Kevin, typ babysim eller liknande? En del säger att det är helt för stressigt att tänka sig att börja någon hobby med sin baby medan andra anmäler sig till allt möjligt till höger och vänster.. Hur tänker ni?

Upplever du att folk har en massa åsikter hur du/ni ska göra det ena och det andra? (På ett mera kritiskt sätt än uppmuntrande, menar jag)

Tycker du att det är "jobbigt" då folk gosar med Kevin, då han är i famnen på andra (tänker mig typ vid släktsammankomster eller likanande)? Får du liksom ngn form av alfamamma instinkt "Han är min - ge hit honom!"

Nu blev det kanske mera frågor än ämnen att skriva om, men men :)

Oj det var mycket frågor, tack för dem Maria!

Angående hobbyer med Kevin, vi har inte anmält oss till några "babyhobbyer". Jag har alltid haft svårt med hobbyer som går av stapeln någon viss dag en viss tid, t.ex. en danstimme (därför har t.ex. löpning och klättring fungerat bra för mig) . Och nu med en bebis skulle det stressa mig ännu mer, att man måste vara på ett visst ställe en viss tid. Jag har också svårt att tro att Kevin skulle behöva en massa hobbyer när han är så himla liten. Vi kan sjunga, jumppa och dansa hemma också. Det känns att det är mera för föräldrarnas skull som man roudar sig till olika aktiviteter. En minibebis är säkert lika lycklig utan hobbyerna. Det är sedan en annan sak då han blir större, kan leka med andra barn etc. Så tänker vi just nu.

I det här skedet sätter jag hellre energi på att fara ut och träffa vänner och kompisar.

Jag har inte upplevt att folk haft åsikter. Kanske någon har haft det men jag har låtit det gå ut genom andra örat. Har försökt vara uppmärksam, lyssna och ta åt mig av de tips jag tror att vi kan ha nytta av. Den enda gången jag blivit lite ledsen var då hälsovårdaren sa att Kevin ska helammas till 6 månader, men vi kan ju välja hur vi gör efter att han fyllt fyra månader. Jag vet inte ännu hur det blir. 

Jag tycker inte det är alls jobbigt att folk gosar med Kevin. Jag vill gärna att han blir van med andra famnar än våra och jag blir alltid lite rörd då någon vill hålla honom i famnen (kanske främst för att jag själv förr var livrädd för att hålla bebisar i min famn).

2 kommenttia :

  1. Inte hade vi heller någo hobbyer då Linus var bebis. Ja, förutom babysim som vi började i då han var 3 månader. Men det var nu det enda. Och här på ön fanns det ganska dåligt med sånt. Fanns "bara" mammacafén och sånt. Man sku alltid måsta åka in till stan (Åbo) om man ville gå med i någon grupp. + Att de flesta gick på finska.

    Tyckte inte heller att jag ville "slå fasst" våra dagar med en massa utsatta program. Utan ville att vi sku vara "fria" och kunna göra det vi hade lust med när vi orkade och ville. Orkade vi stiga upp och fara på mammacafé så for vi. Annars blev vi hemma.

    VastaaPoista
  2. Mymlan Marika - Jo det är nog skönt att ta dagen som den kommer. Strävar till att ha några dagar i veckan som vi inte har något program. Men några dagar måste vi träffa folk så man inte blir galen :)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!