9.10.2012

TremånadersKevin

Jag tänkte skriva ner lite hur Kevin är som tre månader. Nu börjar man lite känna den lilla människan och lyckas avläsa honom.

Vid tre månader håller han huvudet uppe då han ligger på mage, men har lite problem med balansen så han kan kippa över och rulla runt på rygg ganska lätt.

Han måste ha världens starkaste magmuskler för han försöker hela tiden komma upp och sitta, fast han inte kan sitta utan stöd. Man kan inte alls hålla honom i famnen liggandes som en baby. Då blir han arg, han måste vara så att han ser världen. På axeln går bra, i sittande ställning fungerar och så att han ligger med mage mot armen.

Som gladast är han då man håller honom i upprätt ställning så att han står på egna ben. Han längtar nog till att själv kunna röra sig framåt.Han är uppmärksam på mönster, färger och ljus.

Han har precis börjat förstå att han har händer och kan sträcka sig efter en leksak och nappa tag i den. Han har redan misshandlat en färggrann mjukiselefant så den gått upp i sömmen. Hans grepp är otroligt starkt och det tar ont då han nappar tag i fläsket. Men nu börjar det vara lite idé med leksaker då han kan hålla i dem och utforska dem.

Han är på gränsen till att börja skratta högt. Nu gör han höga grodaktiga ljud då han skrattar.

Han har också lärt sig olika ljud då han talar. Det nyaste är att han "päristelee" (vet inte vad det är på svenska).

Med den här minen pokar man beibs!
Han börjar vänja sig med vaggan och har sovit i den i över en vecka nu. Han har börjat somna snabbare, men vi får fortfarande natta honom en stund. Sovetapperna varierar allt mellan 1 h och 5 h (rekordet 5 h uppnådde vi förra natten). För tillfället äter han 3-4 gånger per natt. Han sover med pannan mot en mjukiskanin.

Dagssömnen är fortfarande svår. Bäst sover han om man går en riktigt lång vagnpromenad med honom.  Eller sitter på ett café och tjattrar med en annan ledig morsa. Om man nattar honom inomhus eller med att gunga i balkongsvagnen så sover han inte så länge.

Han äter fortfarande inte tutt.

Han tycker om att lyssna på när jag sjunger. I synnerhet "Jos sull lysti on niin kädet yhteen lyö...". Först stirrar han på mig med stora ögon som jag skulle ha fel i huvudet men sedan börjar han le.

Har tappat en del hår men har en tofs både uppe på huvudet och i nacken.

Kevin är 62,4 cm lång och väger 5865 gram. Han är alltså 10 cm längre och väger två kilo mer än då han föddes.

För det mesta är Kevin en väldigt glad och uppmärksam pojke. Gråter han så beror det på hunger eller trötthet. Ett riktigt gullegryn som gör mig riktigt riktigt varm i hjärtat.

4 kommenttia :

 1. Så roligt att läsa om Kevin, och han är ju bara för söööt :D och härlig hans "poka-min"!

  VastaaPoista
 2. Hurra för 5h sömn!! Här är vi nu på bara 2-3 h sömn :(vi som hade det så bra. Vad roligt det är att läsa om Kevins framgång då de nästan är lika gamla han och Alicia. Alicia har tutt men spottar ut den när hon sover men skall väl avvänjas från den också för att lära sig somna om:)
  Väldigt söt är han er son!!

  VastaaPoista
 3. Helt sjukt söt liten typ!

  Roligt också att läsa sånt här. Har själv glömt bort dotterns olika faser för jag bloggade inte om dem och förde inte bok - ångrar det lite. Inte heller vår bebis gillade tutt/napp, det är inte helt ovanligt. Samtidigt har vi heller aldrig behövt avvänja henne, så jag slutade harmas över nappen vid nåt skede. Den hade säkert räddat en del knepiga situationer men nu efteråt kan jag tycka att det nu inte gjorde så mycket att hon aldrig hade napp.

  Mest känner jag igen det där med sovandet. Aj ÖDE vad många kilometer jag promenerat på stadens gator! Hade ju sjukt bra kondis då jag var föräldraledig för jag måste verkligen ut precis varenda dag, annars sov hon inte. Och så fort jag stannade eller gick inomhus vaknade hon. Det var ju så vansinnigt frustrerande. Men det var nu bara att acceptera att sådan var hon. Värst var det då det var smällkallt ute, den värsta vintern på mannaminne, och jag måste stanna inne flera dagar i sträck. Herregud. Hoppas det inte blir så kallt nu i vinter så du kan fortsätta promenera med vagnen.


  VastaaPoista
 4. Tack för era kommentarer :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!