18.10.2012

Två steg framåt, ett steg bakåt

En natt till med väckning med en timmes mellanrum. Börjar förstå att sömnlöshet kan användas som tortyrmetod.

Vi provade med att ge en flaska ersättning på natten ifall det oroliga sovandet skulle bero på hunger. Hjälpte inte. Vid nästa väckning gav jag lite panadol ifall han skulle råka ha ont någonstans. Hjälpte inte.

Alla "symptom" kunde passa in i fasen då man får tänder. Dregel i mängder, tuggar frenetiskt på sina händer, olycklig (i synnerhet på kvällarna), sover dåligt etc. Men inte får man väl tänder i 3,5 månaders ålder? Men å andra sidan så skulle det vara skönt med något som förklarar detta.

Som min vän sa, med babyn tar man alltid två steg framåt och ett steg bakåt. Så även med vår milda sömnskola och sovandet. Allt har tagit back. Men för att tänka positivt, det kan bara bli bättre. Visst?

Sen ännu en härlig syn: sovande bebis, var så goda!

11 kommenttia :

 1. Det kan vara känningar av tänder upp till två månader innan de kommer fram berättade en åt mig, för jag har också misstänkt det. Så jo visst kan det vara tänder som spökat.

  VastaaPoista
 2. Tar han fortfarande inte napp?
  Det är vår enda räddning för Milton...

  VastaaPoista
 3. Jo, de kan få tänder så tidigt. Vår tös började sova oroligt, dregla m.m. ca två veckor före de första tänderna dök upp. Och de kom nån dag efter fyra månadersdagen...Barn är olika :) Å lite luriga, när man tror man vet hur de fungerar så ändrar de sig...Kämpa på!

  VastaaPoista
 4. Jestas, kanske det kan vara tänder ändå. Nå det lär vi ska få se så småningom. Ännu syns/känns det inget.

  Lillen - Nej, ingen napp. Vi tränar lite varje dag men den hålls inte i munnen.

  VastaaPoista
 5. Du är nog super som orkar på dagarna trots så lite sömn! Jag trodde jag skulle gå sönder imorse efter endast en natt med väckning med en timmes mellanrum.

  VastaaPoista
 6. kaaarins - Nå jag har inte så mycket val :) Varje natt sitter jag och funderar på hur jag ska få sova ens en natt ordentligt. Kunde 3jorn ta med Kevin till sina föräldrar och de skulle sova där? Skulle jag kunna fara till min mamma och sova en natt där medan 3jorn tar hand om Kevin? Om det här håller på väldigt länge så måste vi snart fundera på sömnlösningar för mig. Före jag går in i väggen.

  VastaaPoista
 7. Det här hjälper nog säkert inte alls men Alva började vakna med 1 h mellanrum just i den där åldern (efter att ha kunnat sova 5 h i sträck tidigare) och inte fanns det någon orsak. Ja, eller säkert någon men inget annat hjälpte än sömnskola sen vid 5 månader.
  Min point är kanske att det inte alltid finns någon annan orsak än att barnet behöver hjälp med att lära sig sova. Men viss har man ju hört om folk som fått tänder i den där åldern också.

  VastaaPoista
 8. I feel for you! Här äts det fortfarande oftast med två timmars mellanrum, både dag och natt. Men som tur somnar han oftast om pånytt utan gnäll på natten, så får iaf sova lite däremellan..

  Jag har fått min första tand som 3-månader gammal, så det är nog möjligt!

  Kämpa på, det går nog om! Förr eller senare... :)

  VastaaPoista
 9. Oj nej vad tungt.. :( Har ni provat så att Björn istället sku försöka söva honom? Kan ju va att Kevin känner på sig att du e helt slut o orken tar slut o att du bara sku villa att han sku somna. Då brukar iaf vår lillan göra allt annat än somna. Sen då nån annan en stund tar över med lugn energi så brukar hon lugna sig. Är det möjligt att han borde börja äta lite puréer? Att han helt enkelt inte är tillräckligt mätt med mjölk? Det hjälpte iaf oss massor. O så köpte vi en sovpåse från ikea åt henne - så nu har hon iaf skönt o varmt i sin lilla påse. Täcke funkade int för d sparka hon bara av sig. Massa styrkekramar, o om du int slipper iväg för en hel natt, så gör iaf så att du sku få sova ut så länge som möjligt då Björn kommer hem så att du sen orkar på natten.

  VastaaPoista
 10. Min pojke var 3månader då han fick sina första tänder. Så de kan nog komma tidigt.

  Kämpa på!

  VastaaPoista
 11. Stalker-mom (Bloggläsare)19.10.2012 12.12

  Du är ändå tuff som orkar! Jag får jättemycket inspiration och ork från din blogg, man delar något när man går igenom samma sak. Får jag önska att du skriver om hur hans dygnsrytm och tider ser ut (idealiska och verkliga)? Håller själv på att försöka lägga tidigare nu, mest för att hon inte ska bli övertrött. Kram från en annan mamma!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!