4.11.2012

Aj min arm!

Det hände sig i slutet av sommaren 2005 att jag skulle byta en säkring hemma hos min mamma (bodde tillfälligt där då). Jag har ett problemknä som jag skadade för ganska länge sedan. Sedan dess har knäskålen kunnat hoppa lite ur led om benet vridits (senare fick jag hjälp av fysioterapi och knäet är bättre nu).

Jag skulle alltså byta säkring, jag steg upp på en stol, väl uppe vred sig mitt knä och jag hade tyngden på det benet. Jag föll ner från stolen, min arm blev under och det tog ont som fan. Jag ringde gråtande till min pappa (mamma var på resa) och han kom och hämtade mig och körde mig till jouren i Malms sjukhus. I min handled fanns en spricka och armen blir gipsad.

Nå det skulle inte ha varit så farligt om inte jag skulle ha åkt på utbyte till Sverige veckan efter incidenten. Jag har alltså aldrig varit på eftercheck och har tagit bort gipset själv. Jag har haft ont i handleden ibland. I synnerhet då jag lyfter något och har handen i samma ställning som man har då man lyfter en stekpanna. Det har ändå inte stört eftersom det är fråga om min vänstra hand (jag är högerhänt).

Men nu börjar jag ha problem med armen. Jag lyfter konstant en sju kilos bebis och bär honom ofta med vänster arm medan jag öppnar dörrar, rör om i kastruller och sköljer babyrumpor med höger hand. Jag är lite orolig över hur det ska gå när han väger över 10 kilo. Kanske jag måste bli vänsterhänt?

Ett foto från Back to school partyt i studerandekårens hus Boulogner i Skövde i augusti 2005.

6 kommenttia :

 1. Om du har problem med armen rekommenderar jag en sådandär bärpåse man bara slänger över axeln (och att du verkligen använder den). Min vänsterarm är helt slut efter alla år av baby och barnbärande och axeln darrar mest hela tiden nu. Har aldrig fått bärandet att funka med högerarm.

  VastaaPoista
 2. Melli - En vaddå för bärpåse? Berätta mer! :)

  VastaaPoista
 3. http://www.saunalahti.fi/merona/kantoliina_t.html hittas tydligen för knappt nåt på huuto http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?status=N&tits=kanga&x=0&y=0

  Med första barnet var detta min bärsjal (vilket dock blir lite tungt för ena sidan).Men om du har ont i armen så tar det ju tyngden upp på axeln åtminstone!

  VastaaPoista
 4. Melli - Aaah du menade en sådan. Jag upplever att problemet är mest det att man ska lyfta upp babyn. Det är då det tar ont. Sen när han är i famnen så kan man ändra på ställning. Men tack för tipset!

  VastaaPoista
 5. Oj eller kanske du borde kolla upp det där?! Viggo blir ju fyra i vinter och väger 17 kg och ibland bär man ännu på honom + plus Morris 12 kg
  Så du har mycket bärande ännu och kan ju vara bra att kolla upp armen ändå
  Tina

  VastaaPoista
 6. Tina jo jag borde säkert. Vi har fysioterapi på familjecentret om några veckor. Ska diskutera saken med fysioterapeuten där. Jag har nämligen ont också i den andra handleden.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!