6.11.2012

Barn förändrar parförhållandet

Igår var det en juttu i Hesaren om hur barn ändrar på ett förhållande och jag började fundera på hur det är hos oss.Underligt nog så har vi inte börjat gräla mer. Det konstaterades i artikeln, att tröttheten gör att man börjar tjafsa och gräla. Vi har grälat mindre nu än då vi var barnlösa. Jag tror att det har att göra med att tidigare kunde man gräla och tjafsa om ganska små och onödiga saker. Just nu orkar man inte bry sig om dessa små grejer. Inte liksom slösa energi på det.

Vi tacklar ganska mycket med humor. Senast igår skrattade jag så tårarna rann. Jag tror att det hela började med att jag påpekade något om högen med 3jorns kläder i arbetsrummet. Jag vet inte riktigt hur det slutade med ett gapskratt?

Men parförhållandet har ju blivit lite i bakgrunden för tillfället. Det är klart vi försöker fixa tid för oss på tumis. Vi går i bastun, myser i soffan och en gång har vi varit ute och äta. Jag tror det är viktigt att få dessa små avstickare. Men fastän parförhållandet har blivit i bakgrunden så vet vi båda att det är tillfälligt. Jag vill tro att vi kommer att ha tid för varandra snart igen. Inte lika mycket som före Kevin kom men mer än vi haft de senaste månaderna.

Det är inte bara tumistiden som är viktig, utan också familjetiden. Det är härligt att vara alla tre eftersom Kevin och jag för det mesta är på tumis.

Sen borde båda föräldrarna också ibland få egen tid. Än så länge har det varit minst av den egna tiden.

Det är också viktigt att komma ihåg att vi är ett team. Vi jobbar inte emot varandra, varför skulle vi göra det? Alla jobbar mot samma mål, att vår lilla familj ska må bra och att vårt parförhållande ska må bra. I många av de babyserier jag följer (Erilaiset äidit, Teiniäidit etc.) så känns det som många av paren inte jobbar mot samma mål. Det är hemskt att se på.

Lite orolig är jag över framtiden då vi båda jobbar och har mindre tid och är mer stressade. Men just nu känns allt riktigt bra! Klart man inte hinner göra allt som man skulle villa göra, men vi hinner nog senare.

1 år f. Ke (före Kevin alltså)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!