12.11.2012

Bebipulka

Hörni min kära expertpanel! Hurdan pulka ska man köpa åt en bebis som just lärt sig sitta? Det finns väl bebipulkor? Hurdan rekommenderar ni? Men kommer Kevin att vägra sitta i en bebipulka på vintern om ett år? Liksom om han tror att han är väldigt vuxen och så?

Och kan en bebis somna i en pulka? Eller faller bebin åt sidan och släpar i snön?

Och ni behöver inte vara oroliga, jag ska inte knuffa ner honom för något stup i pulkan utan jag tänkte dra den efter mig.

Hmm... fast om jag nu far och köper en pulka så kommer det knappast någon snö alls denna vinter. Kanske bäst att vänta.

10 kommenttia :

 1. Alltså inte för att vara någe neggo nu men tror du verkligen han vill sitta i en pulka i vinter? Kan han sitta bra själv ? Det är nog stor skillnad på att åka pulka och sitta i vagnen! Men om ni köper baby pulka så kan ni nog säkert ha den nästa vinter åxo :)
  Tina

  VastaaPoista
 2. Nää inte sitter han ju ännu inte. Men inte finns det någon snö heller :) Jag tänkte nog mest på vårvintern. Månne han nu inte kan sitta då redan.

  VastaaPoista
 3. Men köp nu snälla inte en NY! Sålde just bort den ena av våra babypulkor för 5€ och misstänker att det finns tusentals övergivna exemplar.
  Brukade ha åkpåsen introttad i dem (köp en med brätt botten så inte stackars babyn kippar ner i snödrivan ;) ) men de har nog inte gillat att få snö i ansiktet..

  VastaaPoista
 4. Melli - Bra idé. Jag ska hålla utkik på Tori.fi och dylika ställen om någon skulle sälja en bra pulka här nära oss. Men jag börjar nog inte köra till andra sidan stan för en pulka, det blir plus minus noll liksom. Håll tummarna!

  VastaaPoista
 5. En fysioterapeut tyckte att bebisar inte behöver bebispulkor utan kan sitta i vanlig pulka utan ryggstöd (inte i sittkärra med ryggstöd heller). Så tränar babyn sina rygg och magmuskler och också balansen. Och nä, jag tror inte heller att man egentligen behöver det där ryggstödet åt dem.

  VastaaPoista
 6. Vi hade bebipulka och den har vi verkligen använt flitigt, mina barn har älskat att sitta i pulka. Hade en vanlig "citymarket-modell" för några euro. Tycker faktiskt ryggstödet och lilla bältet har varit perfekt så bebin hålls i och inte rasar ner utan sitter stadigt. Men såklart ska man väl inte sätta nån som är riktigt ostadig i ryggen att sitta i pulkan, men det gäller väl för allt sittande.... Önskar mera snö nu bara! /Karolina

  VastaaPoista

 7. Har en ljus röd bebis pulka från stiga, är för liten för våran A, men användes flitigt förra året, du får den mera än gärna! :) Hör av dej i fall du är intresserad. Kan maila dej också, vi bor i Esbo.

  VastaaPoista
 8. Sandra - Hmm jag tror nog ändå att jag vill ha ett ryggstöd nu i första pulkan. Men sen då Kevin är lite äldre så ska han nog inte ha ryggstöd.

  Karolina - Jo jag hoppas Kevin skulle lära sig sitta ordentligt ännu denna vinter så han skulle få åka lite i en pulka :)

  Anonym - Oj så snällt! Tyvärr är Esbo väääldigt långt från oss så det känns inte riktigt värt att köra ca 40 km för en pulka :( Men tack ändå! :)

  VastaaPoista
 9. Har du Sandra dragit en baby i pulka? De kippar ju tom. som lite större barn ut ur dem i kurvorna (då mamman skyndar lite hem från butiken tex. ;) ) Så för en liten baby behöver nog definitivt en med ryggstöd (och bälte,fast det har vi varit lite lata med)! Om man inte vill att den övar sig med snöbad då.;) Månne de nu inte får träna sig tillräkligt oberoende, isynnerhet som just lärt sig sitta.

  VastaaPoista
 10. Melli- jag har inte dragit någon baby i pulka... Men fysioterapeuten som funderade över saken från början har dragit tre.

  Det var bara något jag nämnde i förbifarten ju!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!