15.11.2012

Den långa dagen

Idag är 3jorn borta på kvällen. Jag har laddat upp mentalt i flera dagar. En hel dag ensam med en bebis känns nog väldigt tung (jo jag vet, vitsi jag är newbie!). Vi har ju såklart inte heller planerat in något program för idag som skulle underlätta känslan av att dagen är lång. Men snart har halva dagen redan gått som tur. Och så frågade jag om min mamma kommer och sällskapar med oss efter sitt jobb. Och hon kommer, jee!

Än en gång lyfter jag hatten för ensamstående föräldrar. Ni är gjorda av stål! Läste också det här blogginlägget idag. Fem månader ensam med öroninflammationer och norovirusar. Huuu! Råkade också läsa den här kommentaren till inlägget som var hilarious! Inte är det lätt att vara kvinna eller mamma.

3 kommenttia :

 1. Jag är ensam med sonen söndag/måndag-fredag/lördag. Oftast går det bra, men ibland är det sjukt tungt! Därför är jag så glad över att ha ett jobb (8.25-14.25), där får jag träffa vuxna, lite tid för mej själv. Annars finns risken att jag skulle bli tokig.

  VastaaPoista
 2. Att vara ensam med bebis dygnet runt är nåt man int fattar hur tungt det är innan man själv står där. Jag bodde ensam med Liten i två månader då vi flyttade. Hade tänkt att jag ju nog har kaverin som kan hjälpa men då du själv är trött o i obalans orkar du int ens be om hjälp. Sen har ju alla andra sina jobb o barn o hobbyn- det känns tom lite egoistiskt att fråga ibland.

  För mig gick dagarna bra men på kvällarna i samband med nattandet bröt jag ofta ihop. Det råkade sig så att Liten just var i en ålder då hon lärt sug massor - det i samband med flytten gjorde att hon inte somnade lätt eller sov bra nattetid. Ja, jag tror tom att hon märkte hur trött o desperat jag var o därför hade svårare att somna. Trots att jag ju försökte mitt bästa med att vara den trygga mamman.

  Men. Alltså det jag skulle kommentera är att jag läste blogginlägget du länkade till. Känner igen det där tröstätandet- åt MASsor av onyttiga grejs o kakor o bullar jag med. Man var ju så slut på kvällarna så man int tänkte alls. Bara åt.

  Sorry att jag skriver en roman här men tänkte att det kanske lättar för nån som läser.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!