17.11.2012

Förra natten

Ja! Om någon ville veta så hade Kevin vaknat en gång i timmen förra natten. 3jorn var ganska mörbultad när han steg upp idag. Undrar vad det är som stör Kevins sömn så mycket? Nu borde han ju åtminstone inte vara hungrig. På natten äter han bara en liten stund och somnar om. Frustrerande. Jag väntar så mycket på att vi har kommit upp till fem mål i dagen och kan börja sömnskola honom. Och sen hoppas jag verkligen att det skulle hjälpa. Alla får ju inte hjälp av sömnskola.

3 kommenttia :

 1. Hoppas ju att ni ska få börja sova..men våra har nog alltid (alla tre) vaknat mååånga gånger i natten tills de fyllt två. :/ O nog vaknar minsta ännu också ett par gånger i natten (ofta i början då vi inte är i sovrummet och han kollar att vi ännu är i huset). Sen drömmer femåringen mardrömmar och den äldsta har ibland nattskräck. Huh.. Vissa sover bara sämre än andra tror jag.

  VastaaPoista
 2. Melli - Vad synd att det blivit så för er. Pessimism i all ära men jag väljer nog att tänka optimistiskt på framtiden. Det får mig att orka. Och sen hoppas jag på det bästa.

  VastaaPoista
 3. Ellen vaknade med 45 minuters mellanrum jätte länge. Vi sömnskolade henne vid 9 månader (vi bodde i en etta före det så det gick inte) och det blev nog bättre. (dagssömnen blev ju bra först då hon började dagis och äntligen började sova 1 1/2 timme i sträck men det var mest för att vi aldrig kunde ha henne ute och sova i vagnen). Nu har jag ren glömt hur länge det tog innan hon började sova ordentligt på natten (selektivt minne, hon e ju bara 2 1/2) men som 2-åring blev det BETYDLIGT bättre.

  Vi har som regel att inte gå in genast, utan att avvakta. Och allt som oftast somnar hon om själv. Så klart vaknar man ju då själv av att hon klagar men man behöver åtminstone inte stiga upp så det hjälper ju!

  När Oliver föddes var jag rädd att hon sku börja vakna ännu mera på nätterna men det gick tvärtom. Hon sover igenom hans skrik och sover faktiskt bättre än tidigare (kanske det också berodde på att hon fyllde 2). Oliver sömnskolade vi med en mild sömnskola som liten och sen ordentligt då han flyttade till eget rum vid 6-månader. Och det var succé.

  Det där med pessimism skriver jag under. Jag tycker det är dumt att bara skriva dom negativa sakerna nån annan kanske har framför sig. Inte känner ju nån annan er Kevin, inte vet ju nån annan er situation och hur det kommer att gå för er. Kanske ni är jätte bra och konsekventa på att sömnskola medan nån annan inte orkat vara lika konsekvent och sen klagar på att det aldrig blev bra. (och nu menar jag inte Melli utan talar allmänt)

  Ni verkar jätte fiffiga så jag hejar på er. Och om du vill veta mera om sömnskolning så kan du bara fråga. Ellen var ganska likadan som Kevin; sov inte på dagen och inte på natten, bara korta snuttar. Men jag säger ändå inte att jag vet precis vad som funkar för er. ;)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!