4.11.2012

FyramånadersKevin

En månad har igen gått och Kevin utvecklas med racerfart. Här kan man läsa om hur det var då han hade fyllt 3 månader.

Kevin har en pussmun då han koncentrerar sig.
Några dagar före sin fyramånadersdag lärde sig Kevin att svänga från rygg till mage. När han väl svängt så är han stuck, så nu borde han ännu fatta att svänga tillbaka. Han har också börjat lyfta på rumpan då han ligger på mage.

Frustration då han blir stuck på mage.
Han är väldigt intresserad av omvärlden och försöker ta i allt och sätta det i munnen. Mest intresserar 3jorns iPhone och fjärrkontrollen till teven.

Kevin började få puréer en vecka före han fyllde fyra månader. Han tycker helt tydligt om att äta och är alltid förväntansfull då han märker att det är dags. Han har fått lite morot och potatis men också plommon för att magen ska fungera. Puréer får han två gånger per dag.

Haklapp, namnamnam...
Hans dagssömn är som från en annan värld efter att han börjat få puré. Han äter den första portionen ca. kl. 10 och sedan ammar jag. Han slocknar som ett ljus och vaknar inte av att man klär på honom halaren och lyfter honom ut i vagnen för att sova. Han har sovit allt mellan 30 minuter och 2 timmar. Och han vaknar inte hela tiden som han gjorde tidigare, skrikande stup i kvarten. När han slutligen vaknar så har han lite ljud och ligger sedan och tittar upp från vagnen. Han ler och är på bra humör.

Kevin vill hålla i tuttflaskan själv.
Han trivs fortfarande bra i vagnen.

Nattsömnen har blivit lite bättre och han kan sova t.o.m. tre timmar i sträck. Ibland känns det att han vaknar och vill till bröstet bara för skojs skull. Han är inte hungrig. Han tar några sug och slocknar igen. Så i princip borde han klara sig längre.

Slocknade på soffan.
Efter att han börjat få lite annat än mjölk har han börjat kännas som en nöjdare bebis. Han blir inte lika snabbt gnällig och ammar inte längre 50 minuter i streck som tidigare. Han äter fortfarande ofta men betydligt kortare tider. Han visar också tydligt när han är färdig. Förut var han aldrig färdig utan somnade före det och var snabbt hungrig igen eftersom ätandet blev på hälft.

Han lär sig nya ljud. Just nu är det höga toner som gäller. Han skrattar nästan högt men det är inte ett riktigt färdigt utveklat skratt. Men any day now!

Han trivs bäst sittande och stående i famnen. Han tränar ständigt sina magmuskler så han ska upp och sitta.

Vill sitta. Mest hela tiden.
Han har inte ännu börjat vara blyg eller rädd för andra människor utan är hur glad som helst i alla olika famnar.

Han har börjat få små ljusa fjun på huvudet. Mörkt hår har han kvar endast i nacken.

Nästa rådgivningsbesöket är först om 10 dagar. Jag fyller på hans mått här sedan så att de blir lagrade.
EDIT: 14.11.2012 är Kevins mått 7430 gram och 64,4 cm. Han har gått upp två kilo på en månad.

Det känns som babygymmet inte längre är så intressant.4 kommenttia :

 1. Sjukt hur mycket de lär sig på kort tid. Han är ju bara 4 månader o har lärt sig allt du räknade upp?! Vad skönt om han börjat sova lite bättre/längre om nätterna.

  VastaaPoista
 2. Kommenterar här fastän det är ett tag sedan er K var 4mån....Min 3. bebis Aaron är ganska lika som er K. Han har varit missnöjd och gråtig sina första 3månadetr och sen började vi ge välling vid 3månader. Nu då han fått välling i 3veckor är han helt tydligt nöjdare och började också ge puréer vid sidan av välling. Ammar ännu, men endast bröstmjölken räcker inte så därför annat. Men mn point var att vår baby också är så mycket nöjdare nu då¨han får annat än bara mölö, han skulle annors vilja äta hela tiden. Och det funkar inte riktigt då man har 2 andra barn + hemmasysslor. Nu kör vi amning, erstättning, automatning och puréer.

  Då han hade gått upp 2kg uunder 1 månad så vad beropdde det på, vet du? Vardet pga ersättningen som du också började ge eller puréerna? vet inte alls vad Aaron väger nu, vi har 4mån läkaren först om ett par vkor men tror han vuxit massor.
  Lite stressigt är det att (måsta) börja ge mat så här tidigt men iofs kanske matningsmellarummen blir på så sätt längre?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad bra att vällingen hjälpt! Men vad är automatning? :)

   Jag antar att det var puréerna som orsakade viktökningen. Kevin var ju riktigt spinkig under de första månaderna, han gick väl på någon minuskurva om jag minns rätt. Spinkig och hungrig... stackarn! Men jag behövde sedan inte amma konstant mera då han fick puréer, så det var helt skönt.

   Poista
 3. Automatning är då man inte har tid att mata babyn o stoppar en massa harson o annat under flaskan o babyn matas "själv" i t.ex. sittern. Sådant som alla barn efter den första måste uppleva...:) Ifall jag måste göra ngt själv samtidigt då han är hungrig (typ äta själv) så mäste jag mata honom så...

  Tycker att puréerna kanske hjälp nu (har ju bara gett 1 vka) men nog ammas det ännu ganska mkt. Kanske jag nu ska försöka få lite längre pauser o senast sen om 2 vkor då vi flyttat så skall jag skapa ordentliga mattider. Iaf försöka...Nästa vka har vi först 4må läkare. Mina barn har alttid varit på -10 kurvan...aldrig ens på 0 kurvan. Kurvor shmurvor, who needs ´em?

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!