15.11.2012

Fysioterapi och tankar kring träning

Igår var vi på fysioterapi som ordnades av Svenska Familjecentret (i grupp). Jag tycker det var jätte bra!

Först berättade en fysioterapeut om hur man stöder en bebis att lära sig använda sin kropp. Kevin och jag missade början eftersom vi var lite sena men det som jag hann höra var väldigt nyttigt. Hon berättade om hur man ska bära en bebis och hur man kan leka med bebisen i famnen. Fysioterapeuten berättade det som jag hört på många ställen, att bebisar inte ska spendera tid i en sitter utan på golvet. Kevin har hengaile på golvet ganska mycket. Både i babygymmet och på en filt. Om han är pigg och nöjd trivs han länge och tränar samtidigt musklerna i kroppen.

Efter babydelen var det en annan fysioterapeut som berättade om mammans återhämtning. Jag fick faktiskt en liten kick av det. Jag har ju verkligen inte ännu orkat fundera på min egen träning. Har varit helt för trött. Men jag har ju promenerat mycket så det är bättre än ingenting.

Vi fick testa att göra de övningar som hon rekommenderade åt oss. Hon kände också på hur mycket mellanrum våra magmuskler ännu har mitt på magen. Vi fick också en lapp med ställen som ordnar mammagympa, -pilates, -yoga och -dans. Jag kollade idag igenom dem alla men det fanns inte riktigt något som passade. De vettigaste stället för oss fanns i Hagnäs men tiderna var lite krångliga. Just nu känns det som pilates skulle vara det mest intressanta och det skulle vara skonsamt för kroppen. Jag tror jag avvaktar ännu en stund, väntar på vårens gympatidtabeller och följer lite med hur vår dagsrytm utvecklar sig. Jag vill så ogärna rucka på den första dagssömnen för den är den bästa just nu.

Men jag ska definitivt börja göra övningarna som vi fick. Bara jag får bäckenbottnet och de djupa magmusklerna i skick så kanske jag kan försöka mig på löpandet igen på våren.

I juni borde jag ju vara ens i sådant skick att jag kan spatsera på stranden i Grekland utan att jag kisir på mig av misstag.

1 kommentti :

  1. Jag blir helt grön av avund över alla bra babyräffar ni har i storstan. Här på landet är det nada! Berätta, berätta! Vad ska man tänka på när man bär och har en bebbe i famnen?

    Och de djupa magmusklerna... Får man inte jogga förrän de är i skick?!

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!