21.11.2012

Gurkan

Idag fick Kevin gnaga på gurka. Han har hittills skrattande ätit allt nytt som han fått. Men gurkan var han ganska skeptisk mot. Han har ju aldrig gnagat på något ätbart tidigare. Det måste ha varit konstigt.

5 kommenttia :

 1. Milton har gnagat på majskrokar. Vilka miner det är!

  VastaaPoista
 2. Lillen - Heheee. När får man förresten ge majskrokar? Får man ge åt Kevin redan? Sku villa att han tränar på att äta bitar själv. Gurka och banan är lite svårt att få grepp om då det är så halt.

  VastaaPoista
 3. Va söt han är:) de sägs väll att man kan ge fingermat då beibin sitter upprätt i stol så de inte kommer fel i halsen. Men säkert finns de de som gett redan tidigare, men upprätt ställning är viktig:) han kan ju sitta i din famn eller i Björns famn så får ni bra ställning, när han inte ännu sitter i matstol och ni börja med kokad batat, morot mm. De som är mjuk är lättare, gurkans innanmete dvs fröna är också enkelt att tugga, men som du skrev är de ganska svårt att greppa.

  VastaaPoista
 4. nu kan man ge majskrokar redan nu. "risken" är ju att det kommer en ganska stor bit i munnen, man får hålla koll på det. att det inte går i fel hals liksom. men majskrokar är ju sådana att de som "smälter" väldigt snabbt i munnen. så bra på det sättet också.

  VastaaPoista
 5. Marika - Joo inte funkar det ju ännu alls. Testade mest om han skulle tycka att den kalla gurkan skulle vara skön mot de kommande tänderna.

  Lillen - Ok. Nå kanske så småningom då.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!