1.11.2012

Matfanskapet

Jag äter som en kratta. Alltså väldigt dåligt. Jag har helt enkelt inte tid eller ork att fundera på en näringsrik kost. Och det känns som en ond cirkel. Jag är säkert tröttare för jag äter dåligt, men sen är jag så trött att jag inte orkar fundera på maten. Det känns som jag verkligen borde äta vettigare och framför allt mer då jag ammar. Måste skärpa mig.

Idag har jag ätit en morot, en banan och en mandarin och är sjukt stolt (och djupfryst pyttipanna men det är en helt annan story). Har inte ätit frukter på flera veckor. Och grönsaker har jag nog också konsumerat väldigt lite.

Sen när Kevin börjar äta på riktigt och kan sitta vid bordet så ska jag nog se till att vi har riktiga mattider och att vi alla äter tillsammans. Kanske man får någon kuri på detta sen.

7 kommenttia :

 1. Då Linus var liten så var jag oxå helt super dåligt på att äta.. min mat det första halvåret var nästan bara smörgos o knäckebröd! Inget vidare.. Men man orkar helt enlt enkelt inte stå o kocka! Förutom första dagen hemma från BB, då bakade jag morotssemlor (Fnatt??), var säkert bara så glad för att vi sluppit hem ;)

  VastaaPoista
 2. Man kommer nog på sig flera gånger att man ätit/druckit dåligt under dagen. Här ska det nog också bli riktig mat på vettigare tider när hon är så stor att hon äter med oss.

  VastaaPoista
 3. Jag känner såå igen mig. Jag äter varken hälsosamt eller mångsidigt och dessutom allt för lite. Igår åt jag en bit smörgåstårta, en banan, tre bullar och lite choko, på hela dagen. Sen får jag så dåligt samvete, min mjölk måste ju vara som vatten för honom.

  VastaaPoista
 4. Jag vet att det är väl emot alla konstens regler att promota sin egen blogg på det här viset (men jag skyller på att jag är sån novis i branschen att jag inte visste bättre muahaha) - men jag skrev precis ett superenkelt recept upp på min blogg - perfekt för busy mums eftersom maten egentligen lagar sig själv och det blir jäääkla gott.

  VastaaPoista
 5. Roligt att folk igen känner igen sig och att jag inte är den enda :D

  Lillen - Visst får man promota sin blogg juh! Jag såg receptet på bloggen men just nufår orden recept nackhåren att resa sig lite så jag kanske inte läste så noga :D Men jag ska definitivt kolla upp det. Tack för tipset!

  VastaaPoista
 6. Jag känner verkligen igen mig. Har nog aldrig ätit så dåligt och ohälsosamt som sen vår dotter kom till världen. Ett tag försökte jag att själv äta då bebisen sov men det ledde oftast till att jag försökte göra tusen saker före jag åt vilket slutade i att bebisen vaknade före jag hann äta och jag stress åt nåt i farten alternativt glömde bort måltider helt. Nu då vår dotter äter 5 fasta mål varje dag ser jag till att åtminstone äta lunch samtidigt som henne + mellanmål då hon äter mellanmål så jag vet att jag får i mig energi under förmiddagen. Dessutom tycker jag att det är kiva att det redan från början blir en vana att sätta sig ner och äta tillsammans. Oftast blir det inte så lugn måltid för min del men jag har som ny vana att sätta mig ner i lugn och ro med en kaffekopp under något av sovpassen (genast då hon somnat och skippa alla "måsten" en stund). Middagen äter vi ibland tillsammans hela familjen, ibland äter jag och min man sen middag på tumis.

  VastaaPoista
 7. Linn - Jo jag väntar lite på det att Kevin kan sitta med oss i bordet. Lugnt blir det ju säkerligen inte men kanske man själv skulle få i sig ens något regelbundet :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!