2.11.2012

Oh shit och hemmamammaglamour

Ni som inte vill läsa om babykakikatastrofer, move along, there's nothing to see here!

Men ni andra fellowbebikakikatastrofupplevare kan ju läsa vidare. Kevin har ju fått i sig lite annat än mjölk och hans mage har givetvis reagerat på det. Mjölkbajset kom flera gånger per dag men nu bajsade han inte på tre dygn. Igår bajsade han lite och jag dansade en segerdans. Ja, fast den nya kakin är ju ganska hemsk jämfört med mjölkbajset.

Idag låg han ganska länge på mage på golvet och jag stekte min frysta pyttipanna (igen!). Jag skulle just sätta mig och äta min delikatessmåltid då jag såg att en brun fläck spred sig på Kevins rygg. Aaaargh varför just nuuuu!? Nå jag kunde inte lämna honom där med en explosion i blöjan utan måste byta (goodbye aptiten!).

Men att få bytt blöjan på honom... herregud. Hans body var täckt med ett tjockt lager bajs i ryggen. Före jag fick av honom den så hade han bajs på rumpan, ryggen, i armhålan, i nacken, på armen, på fingarna (neeej sätt inte handen i munnen!). Jag är glad att skötbordet är beläget på tvättmaskinen i vår lilla toalett för det fanns bajs över allt. Jag skrattade och grät samtidigt.

När blöjbytet var färdigt (och hela bebin tvättad) satt jag mig vid köksbordet och åt min kalla pyttipanna. Omnomnom. Att sådant idag. Tur att det är fredag!

9 kommenttia :

 1. Been there, done that! :) Min son "bajsstrejkade" i 8 dagar när vi började med fast mat. D va verkligen lättare med mjölkkaki...men det är ju jättebra att de äter och gillar fast mat direkt! Tack för ett gott skratt! ;) Trevlig helg!

  VastaaPoista
 2. Mamma Mums - Hehee jo Kevin skulle villa äta mer än vi ger till honom nu. Vill att hans mage först ska lära sig processera stuffet,sen får han mer.

  VastaaPoista
 3. Minns du att jag rekommenderade detdär med att hålla babyn ovanför lavoaren/byttan/pottan vid blöjbyten, då han föddes. :) Fortfarande är det ett av mina hetaste tips till babyföräldrar. ;) Man har sparat på både blöjor och nerver med det kan jag tala om för dig. Prova. :)

  VastaaPoista
 4. Låter bekant, men tur var du hemma och inte på tex shoppingrunda ;). Månne de int jämnar sig med tiden också då magen vänjer sig med all den nya maten. Som du skrev, bra att börja med lite för vår son fick lite problem då han åt lite för mycke i början..

  VastaaPoista
 5. Ett klassiskt fall av niskapaska!

  VastaaPoista
 6. Melli - Men alltså det skulle nog inte ha hjälpt så mycket att hålla honom ovanför lavoaren då problemet var kakin på ryggen i bodyn. Han kakkade alltså inte ner hela badrummet. det var jag som såttade eftersom kakin fanns överallt på hans kläder. Hmmm... och jag vet nog inte hur ett blöjbyte skulle fungera med en arm om man ska hålla i bebin med den andra. Mina handleder klarar ju knappt av att bära honom vanligt heller :P

  Anonym - Hahaa jo tur att vi var hemma :D Hoppas magen snart vänjer sig.

  VastaaPoista
 7. Jag menade sidu att om man håller honom ovanför lavoaren/byttan whathow vid blöjbytena så kan han kacka där INNAN det blir niskapaska. ;) För de fattar ju att det är kivogare att inte smeta ner hela sig själv i det bruna då de har en bekvämare ställning att göra det i om du hjälper till lite. Det hjälper ju som sagt mot luft i magen också, de får ut den så mycket lättare om de "sitter" i en bekvämare ställning med rumpan bar. Fast om du har ont i armen kanske det inte går så bra. Då de varit lite stadigare har jag suttit bakom dem på byttan och liksom haft dem framför mig och "sitta" i luften eller så de lite lutat benen mot byttkanten, då är det inte så påfrestande för armarna.

  VastaaPoista
 8. Aah! Men det kräver ju att man ska veta när bebin kakir. Så långt har jag nog inte kommit.

  VastaaPoista
 9. Våra har varit färdiga för det lite närsomhellst. ;) Eftersom vi kört med det sedan sjukhuset har de kopplat ihop lavoar med bra ställning och krystat. De lär sig fort fast man börjar som lite äldre. Man har dem där hängandes en stund och så brukar de slappna av o så kommet nåt. :)
  O alltså på riktigt, detta skriver jag ut på nätet.. :/

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!