11.12.2012

Influensavaccin

De erbjöd influensavaccin åt mig idag på rådgivningen. Jag tackade nej fast jag förr har tagit det. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om vaccinet.

Har ni blivit erbjudna influensavaccinet och har ni tagit det?

12 kommenttia :

 1. Årets influenssavaccin e safe..:) har själv varit osäker men fått så många från jobbet att berätta väfö man borde ta d..so i did..o kevin får ju skydde isf via modersmjölken..:) annors heller ger man ju int åt barn under 6mån..men ja sku rekomendera d..vill inte rabbla upp alla horror stories här..men klart e d eget val oxo:)

  VastaaPoista
 2. Jag har aldrig tagit vaccinet o känner inte något behov av det heller. Så sjuk har jag aldrig blivit att jag tycker att jag skulle behöva det.. Vet desvärre sådana som blivit mer o oftare sjuka då de tagit vaccinet

  VastaaPoista
 3. Jag blev erbjuden för två år på sedan påjobbet, då det var svininfluensavaccin, alla skulle ta det och det var så bra och tänk vad som kan hända om man inte tar det??!!bla bla, kände jag och tog det inte och bra gick det ändå. vaccin var inte så safe sist och slutligen heller, främst för barn då men ändå..jag tänker inte ta något vaccin nu heller, har inte gjort det förr..men det är ju upp till var och en.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Jag tog influensavaccinet första gången under gravditeten - vet inte varför, men jag tänkte att varför inte. Men nu har vi inte tagit det åt Liam - jag tänker att vi har klarat oss utan dessa vacciner när vi var små så vi står över. Men jag är varken mot eller för detta :) men svårt när man måste bestämma över någon annan.

  VastaaPoista
 6. Jag har tagit influensavaccinet en gång för typ 4 år sedan och det är enda gången jag har (troligen) haft influensa. Så efter det har jag vägrat vaccinet, och ingendera av våra barn har heller fått det. Svininfluensavaccinet tog jag som gravid när alla tjatade om det och för jag hörde till 3 riskgrupper( astma, gravid, jobbade på hälsovårdsbranchen) men nu i efterhand ångrar jag att jag tog det.

  På tal om vaccinationer så har vi tackat nej till den där pneumokock-vaccinationen. Då Flickan var baby hördes den inte till vaccinationsprogrammet och nu med Lillebrodern ville vi inte ha den. Jag hörde så många storyn om att (sori, nu måste jag skriva på finska) antoi suojan tiettyjä korvatulehduskantoja vastaan, mutta altisti taas monelle muulle eri kannalle, och att en del bekantas barn hade jämt öroninflammation. Vet inte sen om de annars också skulle ha haft det, men när Flickan inte har haft en enda öroninflammation, tänkte vi att vi försöker klara oss utan vaccinet med Lillgubben också och bra har det gått. 0 öroninflammationer! :)

  VastaaPoista
 7. Har som Cato skrev haft samma grej, år 2004 tog jag det på grund av studentskrivningarna, big mistake. Var sjuk heeela våren typ.. Okej, vaccinet har ju blivit bättre på 8 år, men anyways. Tänkte inte ta det nu för jag ser infe behov av att ta det, inte heller åt Elliot. Men det är bara min åsikt.

  Vår granne har bestämt sig för att inte ta alls vaccinationer åt deras pojke. Han e nu 8 mån, och riktigt frisk. (de tog till första barnet nog)
  Men där upplever jag igen att dessa vaccinationer som står i "manuskriptet" är nog bra att ta. (även om influenssa vaccinet är i manuakriptet så skippar vi det)

  VastaaPoista
 8. Vi har inte tagit några onödiga som tex.. Influensa,pneumokock och rota (o var det nu ännu nåt de bjöd på i coctailen nuförtiden på rådgivningen) .
  De har ingen aning om vad mixerna gör i kroppen o jag tror man hålls friskare utan allt onödigt. Vi är jättesällan sjuka (o nu hackar jag hårt i träytorna här) och jag tror hårt på att det senare kommer att visa sig ha varit en dåligt idé det här experimenterandet med alla vacciner mot "onödigt". De brukar ju bara ge ett litet skydd med en hel del biverkningar.
  Men alla väljer för sig själva! Bara man själv är nöjd med sina val.

  VastaaPoista
 9. Jag är överlag positiv till vacciner och litar rätt starkt på dem. Har brukat ta influensavaccin varje vinter för vi får det gratis via jobbet och har inte fått en endaste biverkning eller influensa. I år skippade jag dock. Hade t.om bokat tid för att ta det men sen stod de i Husis att de inte rekommenderade någon under 65år att ta vaccinet så jag avbokade min tid. Om de inte gjorts tillräckligt med tester så känns det ju otryggt, i synnerhet nu som gravid. Men till vår bebis tänker jag nog ta alla de vaccinen som hör till programmet! Och eventuellt några andra också beroende på hur vi kommer resa etc...

  VastaaPoista
 10. Vi tog båda influensavaccinet i år, första gången. Vi har inte förut hört till någon riskgrupp, men nu rekommenderade de vaccinet på rådgivningen åt oss, när pojken bara är fyra månader gammal. Inga biverkningar ännu efter två veckor, återstår att se hur friska vi håller oss.

  VastaaPoista
 11. Intressant hur olika folk tänker om vaccinen.

  Kevin får nog de flesta vaccin som erbjuds. Jag vet att det skulle vara ganska dåligt om många barn inte skulle vaccineras och sen skulle de bli sjuka och sen skulle vi få en epidemi. Eller något.

  Men fast jag hör till riskgruppen så har jag varit väldigt sällan sjuk före jag tog vaccinen. Svininfluensan var väl den första jag tog för jag hörde till riskgruppen och fick det gratis via jobbet. Det kan hända att jag inbillar mig men jag har haft problem med trötthet som började ungefär samma tiden. Har testat motion, ändra på kosten, det har tagits prover, har sovit långa nätter etc men inget hjälpte. Så nu tror jag att det var ett skitvaccin :D

  VastaaPoista
 12. Jag har aldrig tagit influensavaccin (aldrig erbjudits det), förrän nu som gravid, när rådgivningen erbjöd det. Kände lite press på att jag bör ta det just för att skydda bebin osv men efteråt var jag osäker på om det va smart. Men så har jag hört att årets vaccin är safe, som någon redan nämnde. Det är ett annat vaccin som ges åt över 65-åringar (vilket jag int helt fattar varför), som e dendär omdiskuterade vaccinet.
  Svininfluensavaccinet tog jag också och har precis som du upplevt att jag blivit en tröttare människa efter det...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!