27.12.2012

Sömnskola natt 2

Den andra natten blev nog inte alls något värre. Jag var lite nervös för läggningen eftersom Kevin sov 15-20 minuter i bilen på kvällen då vi kom hem från Paradiset. Men som en summering av natten så behövde 3jorn gå in endast en gång för att lugna ner Kevin, tog 3 minuter (jag gick också in en gång på morgonen och lade handen på honom istället för att ta honom till vår säng). Kevin fick mjölk 5-tiden, men jag tror att han skulle ha klarat sig längre.

Men så den längre versionen då.

Kevin hade sovit 3,5h + 1h + 20min på dagen. Från den sista sömnen vaknade han först någon gång efter 18:30 tror jag. Han fick sin kvällsgröt före kl 20, en lite större portion än vanligt. Sen fick han härja i badet, fick pyjamas på sig och jag satte mig i fåtöljen med honom för att läsa godnattsaga. Han var väldigt trött i detta skede. Då återstod mjölktankningen. Jag hade ammat honom runt 19 och nu fick han ersättning från flaska. Han drack inte alls lika mycket som kvällen före, bara lite över 100 ml. Han höll inte heller på att slockna i min famn som kvällen före. Jag tänkte att läggningen kommer att bli ett enda skrikande. När jag inte lyckades få i honom mer mjölk lyfte jag honom i sängen och sade godnatt. Släckte och gick ut ur rummet men lämnade dörren på glänt. Klockan var 21 då. Det hördes ljud och lite härjande men 21:15 hade det tystnat och han hade somnat.

Resten av natten liknade natten innan. 3,5 h från att han somnat började han gråta, kl. 0:55. Vi väntade en stund ifall han skulle lyckas lugna ner sig själv. 0:59 gick 3jorn in och 01:02 kom han ut. Kevin låg vaken i sängen, men somnade om sedan. Sedan kom det några skrik kl. 1:24 och 2:51 som tystnade själv. 3:40 grät han lite mer men lyckades lugna ner sig själv snabbt utan att vi gick in i rummet.

4:55 grät han igen och jag bestämde mig för att ge ersättning i hopp om att han skulle orka sova lite längre på morgonen. Han åt nästan 200 ml och 5:14 var han tillbaka i sängen och somnade om.

6:15 grät han, jag gick in och satte handen på honom men beslöt att inte ta honom till vår säng ännu (som jag gjorde kvällen före den tiden). 6:22 gick jag ut ur. 7:30 grät han igen och då tog jag honom till vår säng för amning. Ca. kl. 8 blir det gröt.

Så det gick riktigt skapligt. Han sov då ungefär 3,5h och sedan 4h med några gråt emellan och sedan ännu några timmar på morgonen. Jag tror verkligen att han skulle klara sig utan flaskan till morgonen. Han hade inte tutt den här natten heller. 3jorn hade erbjudit den förra natten men Kevin ville inte ha.

Så jämfört med våra väckningar med 1-2 h känns detta riktigt bra. Liksom att behöva gå in bara tre gånger på en natt är ju galet lyx! Men vi får så klart se hur det utvecklar sig, detta var ju först andra natten. Det kan bli både sämre och bättre antar jag. Men jag är riktigt stolt över oss alla tre för dom två första nätterna.

4 kommenttia :

 1. Så otroligt bra! Här var det gråt 0030 och 0340 men somnade om. Kom till vår söng 545 och sov sedan till 8. Men vitsi vad skönt om Kevin somnar om själv o utan tutt! Hoppas det fortsätter så!

  VastaaPoista
 2. Ja vad skoj! Skönt att ni får sova åxo

  Tina

  VastaaPoista
 3. Så härligt att det verkar funka så bra! Nu har jag också publicerat ett långt inlägg om sömn ifall du ville läsa hur vi haft det.

  VastaaPoista
 4. Ingela - Jo det där med tutten är nog märkligt. Men vi tänker inte ge den heller om han inte verkar behöva den. Under dagssömnen har han ofta tutt, borde säkert testa utan.

  Tina - Hahaa det blir väl nästa steg, att lära mig sova igen om detta blir en succé. Jag har inte sovit ordentligt på över ett halvt år så jag har glömt hur man gör. Och så är det lite nervöst nu ännu med Kevin i det andra rummet så jag har lite svårt att slappna av.

  Pompolina - Tack för ditt inlägg! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!