28.12.2012

Sömnskola natt 3

Nu har det hänt. Det som vi trodde att var omöjligt. Vi har inte gått in i rummet en enda gång under natten för att lugna ner Kevin. Jag gick in 5-tiden för att ge mjölk men det var allt. OTROLIGT!

Han sov ganska korta dagssömner ca. 1,5h (för hett i vagnen på balkongen) + 1h (på stan, då sover han aldrig länge) och ca. 40 min då vi var på väg hem från stan. Han vaknade från den sista sömnen före 17 någon gång.

Vi gjorde de alla vanliga kvällsrutinerna och då jag skulle ge mjölk från flaska före jag skulle lägga honom i sängen så blev det inte till någonting. Som tur fattade vi att fixa en ny sats ersättning som han åt rumsvarm, men bara lite på 100 ml (jag hade ammat ungefär en timme tidigare). Det var helt enkelt något fel med den första verkade det som, fast jag kände inget speciellt med smaken. Det var gjort av pulver, kanske det hade hänt något med pulvret eller något?

20:40 var han i säng, somnade snabbt, hade lite ljud mitt på natten (inga skrik) och vaknade 4:50 för mat. 5:05 var jag ute ur rummet och han fortsatt sova. 6:50 hörde jag ljud och han lågt nöjt i sängen och härjade. Tog honom till vår säng för amning. Kl. 8 blev det gröt.

Jag vågar fortfarande inte kalla sömnskolan för en succé. Jag kan inte fatta att en bebis som vaknade hela tiden nu sover som en stock. Jag väntar mig något bakslag ännu för så här enkelt kan det ju omöjligt vara!

9 kommenttia :

 1. Oj va bra er sömnskola tycks gå, finns hopp för att det ska lyckas här hos oss också m.a.o. :) Hoppas det fortsätter lika bra! /Tanja

  VastaaPoista
 2. Men vad ljuvligt!!
  Här sov vi till halv 3, då napp sov till 4. Men vakna 3ggr innan halv6 :( sedan mat o sov till 8.30. Blir lite avundsjuk på er! Hoppas nu att detta var er sömnskola o att det var bra såhär!

  VastaaPoista
 3. Jippii vad härligt! Hoppas verkligen att det fortsätter så här nu för er. Det är skönt med en baby som kan sova på natten :) Kanske han bara behövde komma till eget rum och sova. Hoppas du också börjar sova nu :)

  VastaaPoista
 4. Jeeee, kuulostaa hyvältä!

  Me kokeiltiin eilen sellaista, että vaihdettiin Janin kanssa paikkoja ja Jani hoiti yösyötöt. Anton söi vain kerran koko yönä (klo 2:45). Lisäksi heräili muutaman kerran, mutta taintui kun sai tutin takaisin suuhun. Ilmeisesti Anton nukkuu hyvin silloin, kun minä (maidonhajuineni) pysyttelen riittävän kaukana:-) Ainoa ongelma tässä järjestelyssä on se, että Jani ei saa enää yöllä unta herättyään syöttämään ja on nyt sitten vuorostaan aivan yliväsynyt. Ilmeisesti kaikki kolme eivät vaan voi olla pirteitä samanaikaisesti:-)

  //Mirka

  VastaaPoista
 5. Jag är så glad för er skull att ni får sova! Håller tummarna att det håller i sig!

  VastaaPoista
 6. Vad roligt att höra att det gått så bra för er! Hoppas det fortsätter!! Nu när jag tänker så här i efterhand så borde vi ha flyttat Lillgubben till barnrummet mycket tidigare, tror det var en stor orsak til våra dåliga nätter.

  VastaaPoista
 7. Tack för era kommentarer! Jag hoppas vår sömnskola ger krafter åt andra trötta föräldrar. Jag visste inte hur vi skulle orka. Vi förberedde oss på det värsta och kom mycket lättare undan.

  VastaaPoista
 8. Desperat och jävligt trött läste jag detta dröm (hehe) scenario! Vi har tredje natten framför oss nu och hittills har det gått ganska mycket i stil med hur Kevin sov. Har en mycket trött Stellan som måste vara vaken 1 1/2 h till innan jag kan lägga honom. Huhh. försökte med mat och Gordon Ramsey men han vill bara sova. Hoppas att det bådar gott. Tack för att du orkade skriva ner era nätter så detaljerat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj oj lycka till! Jag hoppas verkligen att det fungerar hos er!

   Jo det är faktiskt roligt att jag har skrivit ner detta. Jag skulle nog inte komma ihåg någonting annars :D

   Poista

Roligt att du kommenterar!