29.12.2012

Sömnskola natt 4

Som jag gissade så blev det lite bakslag i natt. Två steg framåt och ett steg bakåt brukar det ju vara med bebisar. Men det var ingen katastrof alls. Som summering så hade Kevin en halv timmes hepuli som började ca 1:40 och vi var tvungna att gå in i hans rum. Det var ett konstigt gråt, annorlunda än det klago gråtet de första nätterna. Vi misstänker att han hade härjat så mycket på kvällen att han var törstig. Han svettades nämligen mycket på kvällen och redan vid kvällsgröten tankade han i sig mycket mer vatten än vanligt. Hans mun var också riktigt torr då på natten. Han fick också nya matingredienser igår som också kunde förklara gråtet. Men annars har vi inte behövt gå in i rummet förutom för att ge mjölk kl. 5. Kevin sov dessutom till 9. Igår var han redan på sin första dagssömn den tiden. Konstigt.

Sedan den långa versionen:

Kevin sov ganska korta dagssömner igen, nästan 2 h men sedan bara ca. 40 min + 30 min. Vaknade från sista dagssömnen efter 16 någon gång. Jag ammade efter kl. 19. Gröt åt han lite mindre än kvällen innan. Eftersom han svettades så mycket så badade vi honom trots det inte var en baddag. 110 ml mjölk fick jag i honom och han höll på att somna i min famn. Jag flyttade honom till sängen och han somnade bums. Klockan var 20:45.

Kl. 23:30 grät han lite men lugnade ner sig själv efter några minuter. 0:30 hördes det lite ljud igen. 1:43 började det konstiga gråtet och 3jorn gick in för att lugna ner Kevin. Kevin måste upp i famnen för gråtet var nästan hysteriskt. Kevin gråter ganska sällan med full kraft så vi undrade vad som var felet. Vi gav lite vatten eftersom 3jorn märkte att Kevins mun var helt torr. När Kevin var lugn i sin säng gick 3jorn ut, klockan var 2:14. Kevin hade ljud ännu i ungefär en halv timme efter det men sedan somnade han.

3:50 hörs ett skrik men det blir tyst igen.

4:55 grät Kevin och jag gav mjölk som vanligt. Han åt ganska mycket, 170 ml. 5:09 gick jag ut igen och Kevin somnade.

Jag vaknade 9:11 av att det hördes prat från Kevins rum. Där låg en glad bebis och misshandlade sin mjukiskanin. Jag ammade honom i vår säng och sedan blev det gröt närmare kl. 10 någon gång. Så morgonens tidtabell blev lite rubbad av att han vaknade så sent. Men hey, jag klagar inte.

2 kommenttia :

  1. Vad skönt om detta är er sömnskola, jag menar att det är bra så här och inget mera krångel, ni har hållt på tillräckligt innan så nu är det dags för sköna sovande nätter :)

    VastaaPoista
  2. Ingela - Hehee så sant :)

    VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!