30.12.2012

Sömnskola natt 5

Det blev en riktigt bra natt. Gick in en gång i Kevins rum, för att ge mjölk kl. 5:30. Sedan sov han till 9.

Och som vanligt den längre versionen:

Kevin hade sovit dagssöm 1,5h + 2h. Han vaknade från sista sömnen ca. kl. 17. Gröten sjönk fint men han drack bara ca. 100ml från flaskan. Jag hade gen ammat ca. kl. 19. Vi testade kvällsrutinerna så att jag skötte gröten och pyjamasen och 3jorn skötte saga och mjölk (alltså tvärtom från det vanliga). Det fungerade okej men lite problem var det med mjölken. Kl. 20:45 var Kevin i sängen vaken och somnade snabbt själv.

Kl. 0:10 gnäller han lite men somnar om utan att vi går in. 3:30 gråter han i några minuter men tystnar sedan. 4:40 gråter han igen och jag funderar på att ge mjölk men han somnar om innan jag hinner göra något.

5:30 vaknar han och får sin mjölk. Han dricker 170 ml. 5:47 är han i säng igen.

Nästa gång jag hör något är klockan 9 och jag tar honom till vår säng för amning. 9:30 stiger 3jorn och Kevin upp för att äta gröt. Jag sover till 11.

Morgonens tider tycks ännu variera en del. Jag tror det stabiliserar sig då 3jorn börjar jobba och Kevin kommer att vakna till hans ljud på morgonen.

Vi är mycket nöjda med dessa resultat. Jag är fortfarande ganska trött eftersom jag vaknar varje gång Kevin skriker till. 3jorn däremot sover sig igenom alla ljud. Hoppeligen växer Kevin ur skrikvaknandet. Jag tror att han ofta skriker i sömnen.

Jag tror att själva sömnskolan börjar vara slut nu. Jag vet att det kommer att komma sämre nätter i och med tänder och sjukdomar och nya kunskaper. Då får vi ta det som det kommer. I något skede hoppas jag också att Kevin växer ur nattmatningen, men jag orkar inte stressa med det nu.

Eftersom ni verkar intresserade av det här med bebisar och sömn så lovar att hålla er uppdaterade om vad som händer på den fronten i vårt hushåll. Jag ska också skriva ett inlägg med tankar kring sömnskolan.

2 kommenttia :

  1. Det är intressant att följa med ert sovande :) Vilken sorts sömnskola har ni följt? Och vad är det som egentligen har gjort att han sover bättre? d.v.s. vad gör ni annorlunda från tidigare? Är nyfiken eftersom vi också borde ta itu med vår pojkes sovande..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alltså vi har kört Tassu-sömnskolan. Jag har tänkt skriva ett avslutande inlägg med tankar kring detta, men alltså jag tror stt det mest handlar om att han flyttade till eget rum, har en bättre madrass och att han är mätt. Han fattade grejen med sömnskolan på två nätter så vi kom lätt undan. Men vi hade ju förberett honom i flera månader på olika sätt.

      Poista

Roligt att du kommenterar!