29.12.2012

Vieroitusvalmiste?

Jag har börjat kolla i butikens babymathylla på produkter som lämpar sig för över 6 månader gamla bebisar. Jag har kommit fram till att Kevin snart ska börja få normal gröt, måste kanske köra flingorna i stavmixern först till en början. Vi tänker alltså inte köpa det dyra babygrötpulvret i fortsättningen.

Men det som jag undrar mest över nu är det som heter "vieroitusvalmiste". Vi har alltid använt Nan 1 och så finns det Nan 2 som jag tog en närmare titt på. Jag hade inte tid att jämföra innehållet på dessa två men jag hann lägga märke till det märkliga namnet och att produkten är för bebisar som är över 6 månader gamla.

Att vaddå? Jag googlade och hittade bl.a. detta som delvis svarar på min fråga. Men nu undrar jag hur ni andra som gett ersättning till era bebisar gjort? Har ni gett den vanliga ersättningen eller bytt till nummer 2 sen då babyn får annan mat än mjölk? Kevin får ju nu ersättning på kvällen och på natten. I vissa fall också på dagen.

10 kommenttia :

 1. Elliot får 2an, började direkt med den, funderade först på skillnaden men beslöt mig att ta 2an. Han har ju nog fått det ren en längre tid.
  Vi har Sempers, eftersom den håller 2 dygn öppnad i skåpet och de andra bara ett dygn.
  Köp nallegröten(ljusblått paket) då behöver du nog inte mixa något, den blir så sammetslen;)

  VastaaPoista
 2. Vi bytte till tvåan när Alva blev 6 månader och den fick hon tills hon började dricka vanlig mjälk vid ett års ålder.

  VastaaPoista
 3. Vi bytte oxå till nan2 då Linus blev halvt år gammal. Sen drack han den till ca 1årsålder, då han började få vanlig mjölk. Först blandat hälften nan o hälften mjölk för att magen skulle vänja sej :)

  VastaaPoista
 4. Marika - Vi har faktiskt köpr Semper ibland efter att du berättade det där med att det håller i 2 dygn. Men senast fanns inte dom större tetrona av nr.1.
  Alltså är Nallegröten den med en flickas bild på? Det står Nalle på sidan och paketet är ljusblått. Ett sådant paket köpte jag för några dagar sedan.

  Neppe - Ok!

  Mymlan Marika - Okej. Bra idé det där med att blanda! Jag måste komma ihåg det sedan då det är aktuellt.

  Men ingen vet alltså vad skillnaden på dessa två är så där på riktigt? Det är jätte svårt att hitta info om ersättning tycker jag, det är ju så fyyy fyyy och WHO rekommenderar amning och mammans bjölk är det bästa blaa blaa. Men varför ska det vara så svårt att hitta information om dessa?

  VastaaPoista
 5. Jag tror att Nan 2 innehåller mera järn än 1:an.

  VastaaPoista
 6. Jag har aldrig sökt någo info, konstigt då det var första barnet men orkade helt enkelt int hålla koll på allt. Jag helammade till ett halvt år så hade kanske int så jättestort behov av att veta nåt om ersättningar heller.

  Började ge ersättning på kvällen som extra och då gav jag alltid NAN 2 då det stod att d var från halvt år.. Då Lill-H var 10 mån fick hon börja äta grynost, fil o surmjölk o på det sättet bli mer van med mjölkprodukterna. Sen börja jag blanda vanlig mjölk i maten. Nu ger jag ännu hälften NAN o hälften mjölk till natten - hon är ett år och nästan två veckor nu. Vet att jag säkert sku kunna ge ba mjölk ren med det har ba blivit så här.., svårt att fatta att hon är så gammal ;) Sori för att jag plita ner en roman hit igen !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee jag igen söker info som en galning. Jag har upplevt det som ganska bra. Fast man drunknar nog lätt i all information så man får plocka åt sig endast det väsentliga.

   Och långa kommentarer är nice! Tack för den :)

   Poista
 7. Då vi började ge gröt åt lillan vid 5-6mån så gav vi nog helt vanlig gröt. Köpte Pirkkas Luomu Kaurahiutaleita (grön förpackning). Brukar göra så att vi kokar vatten i vattenkokare först, o sätter sen det vattnet o grötflingorna i kastrullen o låter puttra för sig själv på 3:an eller 4:an. Då blir det god mjuk gröt o ingen risk att bränns i bottnet då vattnet redan är så hett. Vi tänkte först stavmixa dem först, men tänkte att hon ska ändå lära sig äta grynigare saker snart så körde med vanlig gröt genast. Och inget problem. Blandar bara med mjölk då gröten är på tallriken, så går d bra. Så ta som sagt ingen stress med stavmixandet - efter ett par gånger åt iaf vår lillan helt bra sin gröt o älskar den nuförtiden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okej. Jag gav idag havregrynsgröt för förts gången. Lagade i micron, orkade inte börja koka.

   Poista

Roligt att du kommenterar!