10.1.2013

Babyvänliga Helsingforstips?

Hörni Helsingforsare! Kan vi inte hjälpa varandra lite. Kan vi inte tipsa varandra om cafér och lunchställen dit man lätt kan gå med bebis och barnvagn? Jag menar ställen dit man ryms med en eller flera barnvagnar. Där det finns barnstolar. Och möjligen ett skötrum (inte nödvändigt om det är nära Kampens köpcentrum eller Stocka).

Jag hamnar gång på gång till Fazers café, Stockas café och sushibuffén Tang Dynasty i Kampen. Det skulle vara roligt med lite omväxling. Stället får gärna ligga centralt, liksom helst inte i Eira eller Rödbergen utan helt i centrum. Hjälp!

I gengäld kan jag dela med mig ett sjukt bra tips som jag fick av två olika läsare. Jag har ju klagat över hissarna i Kampens köpcentrum. Skötrummet finns på tredje våningen och hissarna är alltså smockfulla och man får vänta hur länge som helst. Man ska använda de hissarna som går upp till nattklubben högst upp (bild nedan, ni som vet så vet, hih)! De är inte invaderade av emoteinin och en miljon barnvagnar. Jag testade hissarna förra veckan och det var så skööööönt att inte behöva se 10 fullproppade hissar stanna på våningen före jag rymdes med! Tusen tack för tipset.

11 kommenttia :

 1. Upp på översta våningen i Aleksi 13. Sen försöker jag febrilt tänka på vilka andra ställen jag var till med barnvagn, men om det ska va på gångavståbd från Glaspalatset så kommer jag int på... Förra vintern va vi alltid till så tråkiga ställen som Picnic å Waynes å det där cafet i Sanomahuset Bara för att där fanns rum för vagn...

  ( äääh nu då jag riktigt tänker efter så nog va jag ju nästan var som helst på kaffe o lunch, men många ställen har nog int vessat där du kan byta blåbäre, dvs unta skötbord...) återkommer om jag minns nåt bra! Mitt mammaminne är uselt!!
  ( o sen minns jag alla sommarställen o terasser... Fast Carusell e bra vintertid med! För långt borta?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijoo Aleksi 13 har jag varit en gång på. Fast då var det ett enda yrande för jag tog fel hiss etc etc :P Jag har aldrig varit inne i Sanomahuset. Borde kanske gå och kolla vad där finns. Tack för tipset!

   Jag har ibland bytt "blåbäret" på wessagolvet, funkar bra om det är panik. Men inte så bekvämt förståss.

   Poista
 2. Herregud vad fel jag skriver, byta blöjor sku det va. Int blåbär :) Vessor utan skötbord sku jag också skriva...

  VastaaPoista
 3. Nå nu har jag ju inga erfarenheter av t.e.x barnens skötrum, men cafeer där man ser speciellt mycket barnvagschaufförer & -åkare på är Waynes Coffee i Sanomahuset och Coffee House i WTC. Båda ligger i bottenvåningen vilket väl är praktiskt med tanke på barnvagn.

  Nica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för tipset. Måste kolla Sanomatalo. Fast Wayne's finns ju inte mer, så kanske det blivit Aschan istället. Och WTCs Coffee House har jag inte tänkt på.

   Poista
  2. What? Waynes finns inte mera? Hur ulalla är jag?

   Nica

   Poista
  3. Nå jag läste i tidningen för kanske ett halvt år sedan att Waynes skulle sluta i Finland. För någon vecka sedan skulle jag till Waynes på Alexandersgatan men där fanns en Aschan. Och då kom jag ihåg att jag hade läst om det tidigare. Och att Waynes skulle bli Aschan... eller något sånt :D Men vi fick världens äckligaste latte på just den Aschan. Huuuujjjjj :(

   Poista
 4. Jag tycker att det bästa ställena absolut är nya Kluuvis översta våning, alltid plats, massor av bebisar som kan krypa fritt på mattor o dynor etc och superbra skötrum med plats för vagn o allt, och olika serveringar däromkring efter smak o behov - och förstås Fratello med stans bästa kaffe helt bredvid! Alltså har ni på riktigt missat det?? :) Och om man vill byta funkar också Kämp Gallerian fint, där har Delicato (tror jag det heter) bra café + lunch och det är ju bara att rulla in o ut och sen kan man ta hissen till andra våningen o äta sushi och besöka stans bäst gömda skötrum just "bakom" hissen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaah jag har nog missat detta. Har inte rört mig i Kluuvi sedan det remppades och tidigare var det också ganska svettigt ställe så jag har glömt hela Kluuvi :D Tusen tack för tipset! Detta ska definitivt undersökas!

   Poista
 5. Stockas cafén i 8vån funkar också bra med barn, bra mat som barnen ocks diggar och bra för speciellt större barn som inte orkar sitta stilla för där finns en liten tv-hörna. Apppropå Kampen så bra idé om de andra hissarna men ifall den andra hissen är full med teinin, som den brukar vara skall man absolut säga till dem! Jag brukar vara den där hemska mutsin som säger åt teinina att "ifall du inte har funktionshinder med dina ben får du gärna ta rulltrapporna för det kan inte jag med barnvagnen" och så brukar de snopet hoppa ut ur hissen. Där e ju en skylt att "päästäthän lastenvaunut hissiin ensin" eller något liknande.

  Aleksi 13 e bra, men lite krångligt att komma med vagn tycker jag. Sen älskar jag TAng Dynasty buffen i Kampen, nära ruohonjuuri, där e bra&billig buffa och en mäktig buddha som babyn tycker om att stirra på samt mycket uttrymme. VAr där senast förra veckan och Aku Louhimies tittade på min baby och sade "onpas virkeä kaveri"...

  VastaaPoista
 6. Moko Market & Cafe...syöttötuolit, mikro, ihania lounaita mammalle, lasten leikkinurkka, tilava vessa, lämpimät suosittelut

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!