8.1.2013

Back i sömnskolan

Det är dags för en liten uppdatering på sömnfronten. Allt går fortfarande tusen gånger bättre om nätterna än före sömnskolan men vi har tagit back de tre senaste nätterna.

En gång om natten har Kevin vaknat upp och inte klarat av att somna om själv och det har tagit 1-2 timmar före han somnat om. Det är väldigt mystiskt eftersom det inte tog så länge för honom att somna före sömnskolan eller ens i början av sömnskolan. Förra natten verkade han nästan ha panik. Och jag kunde se hur trött han var, han hade ögonen stängda och grät och vred sig.

Idag förde jag honom till Pikkujätti (barnläkarstation) för jag började fundera om han har något med öronen. Vi alla tre hade ju snuva före julen och efter snuvan har han börjat påta på sitt ena öra. Först tänkte jag att han bara hade tryck i den pga. snoret men han gör det fortfarande fast snuvan varit borta i flera veckor. Men öronen såg bra ut, vilken tur!

Det är så klart också möjligt att det är tänderna som stör honom. Eller kanske magen. Omöjligt att veta. Eller kanske han bara testar om vi nu är helt säkra på det här med att sova hela natten i egen säng. Jag funderar så klart ifall vi ändrat något i rutinerna som gör detta. Och så funderar jag också på vad han ätit på dagen. Lite havregryn har han fått i sig redan på morgonen så man skulle tro att det inte påverkar mera på natten. Men det har han inte fått alla dagar. Eller kanske det bara är helt normalt att gå back efter en tid. Och kanske det är helt normalt att det kommer sämre nätter i bland.

Nå läget är ju fortfarande bättre än då vi började, men det är störande att vi gått back då allt gick så bra. Den ena natten hade han ju faktiskt sovit redan 8 timmar före hulabaloon började. Och det är ju nog sjukt bra.

Det jobbigaste är nog att 3jorn nu är tillbaka på jobb så det känns som att jag själv borde klara av att lugna ner Kevin. Men det var ju alltid 3jorn som gick in och lugnade ner honom då vi hade sömnskolan. Så jag är lite osäker på mig själv och kanske Kevin märker att det inte är pappa som kommer in i rummet? Däremot var det alltid jag som gav nattmjölken, så kanske han därför blir virrig?

Men han borde alltså vara helt frisk så vi får fortsätta vara hårda.

6 kommenttia :

 1. Precis som vi vuxna sover nog barnen också sämre ibland. Hos oss sov både son, mamma och katten dåligt förra natten. Sonen hade antagligen ont i magen för han skrek till flera gånger (eller så är det tänderna)och jag fick inte bara sömn utan låg vaken till fyra. Jag har säkert blivit lite sömnhandikappad då jag inte sovit en hel natt ostört på sju månader...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo jag vet det där med att man själv blir sömnhandikappad. Frustrerande! Joo sömnen går väl upp och ner. Hoppas det bara är tillfälligt.

   Poista
 2. ja det jag tycker är så svårt är just det sär när man inte vet vad "felar" den lille; är det tänder, magen, mardrömmar, oro...?
  förra natten vaknade Milton 430 och jag gick in i rummet för att trösta och trösta men han vägrade somna om. nej helvete tänkte jag inte kan man ju gå upp innan 05 inte. då sitter vi fast i ett mörkt rum ända tills kl slår 6 så att han påtm förstår att det inte händer ngt innan det. nå tog honom till vår säng och sen om en stund somnade han och sov till 720!! 720!!! har inte sovit så länge på sju månader, jag själv alltså. tänkte att det måste ha vrit ngn oro eller närhetsbehov då...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blää det är faktiskt tungt då man inte vet vad som är felet :(

   Poista
 3. Jag var också till läkarn med Hilda en gång då jag var bergis på att det var öronen. Hon gnuggade sig i öronen hela tiden och grät och la öronen ner mot golvet, nallar - ja allt hon hittade. Det visade sig också va falskt alarm o tänder på väg.. Dedär förbannade tänderna ställer nog till med mycket ( ok det e väl individuellt?) Värst tycker jag e då det tar så lääääänge för dem att poppa fram.

  I skrivandets stund sitter jag o ängslas över när och om flickan kommer att vakna. Har fyra väldigt oroliga o fittiga nätter bakom. Vet ju att oroliga nätter kommer o går men då de e så många i sträck blir känslan lite uppgiven...tänker kanske för långt framåt o oroar mig om det kommer pågå länge... Men det jag skulle säga var att det sku va så kiva o veta vad det är som gör att nattningen gen är så smärtfri men att man en timme efteråt har en flicka som är pigg, klappar i händerna o nästan hoppar jämfota i sängen. Precis som hon sku tro hon sovit päikkären - hon som hittills ( tror jag ) vetat skillnaden på dag o natt. Yahh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, kanske det kommer tänder hos oss också? Fast det tror man ju hela tiden :D

   Tråkigt att höra att ni haft oroliga nätter. Det verkar vara många som har det just nu. Kanske det är dendär babyfullmånen som jag skrev om tidigare http://www.muffinaround.com/2012/10/babyfullmane.html

   Men samtidigt skönt att veta att man inte är ensam och kämpar. Hoppas era nätter blir bättre snart!

   Poista

Roligt att du kommenterar!