10.1.2013

Bloggtipset

Jag tänkte tipsa om ett blogginlägg som Lähiömutsi publicerade idag (på finska). Det är faktiskt ett intressant fenomen som ibland förekommer i mammakretsarna. Alla gör på sitt sätt och inte behöver man få dålig fiilis för att någon annan gör på ett annat sätt.

Och i den finska bloggosfären får dom nog ta mycket skit. Läste just i en blogg att det pågått en diskussion om skribenten på Vauva-forumet. Ingen trevlig diskussion alltså. Hur orkar folk?

5 kommenttia :

 1. Det är helt hemskt hur folk skäller på varann på nätet. Igår hade jag en ledig kväll då Hilda sov så bra o jag kom på att leta efter om det sku finnas nåt nätverk/ bloggar el dyl för ensamstående/ ensamförsörjare. Hittade typ inget med att googla - förutom en massa diskussionsforum. O det va helt hemsk läsning. Nån ensamstående som först frågade en helt saklig fråga el skrev om att se Gärna sku ha kontakt med andra i samma sits o STRAX va där nån som började skälla på att hur trådstartaren var en satans pissig mänska som själviskt fött barn o int tänkt på dess framtid osv osv... Herregud VAD får den som svarade ut av det? Hänger de på nätet ba för att få skälla på andra?! Eller skälla e helt fel ord för det jag läste igår va helt sjuuuhuuuukt.

  Men jo, det där om att mammor trampar ner andra mammor - istället för att stöda o peppa. Helt konstigt. Speciellt den där striden mellan ammande o flaskmatande - huh huh! Jag vågade typ knappt säga att jag helammade i ett halvt år för skit vad jag fick respons. Men sku nu aldrig i hela mitt liv ha kommit på att börja ifrågasätta nån annan. Ok, kan tänka mig att vissa mitt i allt hormonellt kan må dåligt o få mindervärdeskänslor för att de TROR att de borde göra på ett visst sätt o int gör det,

  Men näähä, att anonymt skälla på varann på nätet är int acceptabelt. Måst ba tänka så att det är den som skäller som sku behöva hjälp med sig själv. Stackrarna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo det är nog helt ofattbart att folk tydligen får kicksin av sådant.

   Hahaa och sen dom som ger flaska känner sig skit för tyvärr finns det ju ganska mycket amningsnatzin... Jag tycker att också de som ger mat tidigt åt sin bebis får lite crap. Aldrig är det bra :)

   Poista
  2. Ja eftersom jag inte helammat i ett halvt år så är jag en av dem som känt av amningstrycket. Jag har försökt vara öppen med det på bloggen och jag tycker att det är onödigt att trycka ner dem som inte klarar av att helamma i ett halvt år och det är också onödigt att trycka ner dem som verkligen helammar så länge. Alla bebisar och familjer är ju olika.

   Poista
  3. Men tänk f€n att det ska va så! Nyblivna mammor som sku behöva mest stöd av allt... Jag kände nog att jag gör fel då jag int började med smakportioner med alla andra... Men är man månne så trött o tom i huvu så man är extra känslig för allt?

   Det som jag läst vad du skrivit så har du ju gjort allt du kunnat till 100 % eller mer. Du ska nog int få nå skit för nåt du. Alla barn är olika o man anpassar sig enligt dem o gör sitt bästa för dem, juh!

   Poista
  4. Tack för det fina orden! Och hah det måste bero på tröttheten och tomheten i huvudet :D

   Poista

Roligt att du kommenterar!