18.1.2013

Dagssömnen

Idag är det säkert ganska många som funderar på hur de ska få sina bebisar att sova dagssömn. Alltså sådana bebisar som brukar sova ute. Så även här.

Jag tog in balkongsvagnen. Satte en hjälmmössa och tunna vantar på Kevin. Det fattade han inte alls. Han fick av sig vantarna och sparkade som bara vad. Han brukar ju vara så inpackad i vagnen att han inte kan röra sig.

Jag flyttade honom i sängen och där bökade han nästan i en halv timme men sedan somnade han. Huh!

Hur har ni lyckats få era utesovandebebisar att somna idag?

11 kommenttia :

 1. Hahah jag skrev just ett liknande inlägg! :) Samma här, halare och mössa på i balkongsvagnen inne i rummet och så sov hon, går inte annars!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheee. Jo jag kommenterade just i din blogg :)

   Poista
 2. Söötis! Vår son sover ute, inpackad som bara vad. Har satt ner ett skydd så att inandningsluften inte skall vara så kall. Tycks funka bra för han är inne på sin 3:dje timme..:) Kanske det är kylan som gör att han sover så bra för så länge har han inte sovit i ett sträck på länge, suck! Hälsar trötta morsan P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo det sägs ju att dom sover bättre i kallt. Nu har det blivit lite varmare här redan (-15) så Kevin får nog ta sin eftermiddagssömn utomhus tror jag. Jag brukar också sätta en filt som håller luften varm. Det har funkat bra tidigare.

   Poista
  2. Jag har provat tidigare att få vår son att sova inomhus dagtid med mössa så som ni men nej. Han blev bara förbannad och vägrade sen sova helt och hållet. Vi har också "bara" -15 nu så det är ok men nu får jag ju lov att väcka honom snart. Hör i babyvakten hur han snarkar....skönt!! :) P

   Poista
 3. Samma problem här, då vår dotter sover alla dagssömner utomhus! men idag klädde jag på henne en tunnare halare och mössa, satt henne i sovpåse i vagnen, och ställde vagnen bredvid balkongsdörren, med ena dörren öppen. (vi har dubbla dörrar) då kom det passligt en sval bris så hon varken hade kallt eller varmt!

  VastaaPoista
 4. Vi bor i parhus och har en tambur med en innerdörr, så jag klädde sonen i lite mindre mängd kläder och öppnade ytterdörren lite grann. Hade stektermometern på vagnen och reglerade ytterdörren efter temperaturen. Bra gick det:)

  VastaaPoista
 5. Jag har nog alltid haft barnen ute o sova, så kallt har de inte varit att jag inte sku ha satt dom ut! Kallast har varit -21. Aldrig har dom varit kalla/haft kallt!

  VastaaPoista
 6. Hahaaa vitsi så ni hittar på smarta lösningar! Go mamas! :)

  Just nu sover Kevin ute. Jag är mer rädd för att han ska få hett än att han ska ha kallt. Så inpackad är han :)

  VastaaPoista
 7. Ute sover Elliot nu:) och första sömnen också:) varm och go var han:)

  VastaaPoista
 8. Oliver sov nog ute idag... -22 men inpackad i eisbärchen så var han hur varm som helst. Jag satte en varmvattensflaska i huvudändan så var inandningsluften tillräckligt varm också.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!