16.1.2013

Den övertrötta morsan

Huh. Det är lite tungt idag. Kevin har sovit bra och jag har sovit som en kratta. Har igen legat vaken i flera timmar fast ögonen svidit av tröttheten. Undrar om jag snart måste söka hjälp? Eller köpa melatonin.

Idag ska vi släpa oss till rådgivningen. Och på kvällen planerar jag att gå på Pilates. Men vi ska nu se. Det kanske inte är vettigt att fara dit om man håller på att somna stående.

Bonusbild. Sitter och väntar på att Kevin ska vakna så att vi hinner få lunchen i honom före vi ska iväg. Jag kan slå vad om att han idag skulle villa sova över 3 timmar där på balkongen. Så brukar det vara alltid då vi ska någonstans.

12 kommenttia :

 1. Jag har ibland få ta till hjälp av tex. nåt lugnande (en halv tablett). Det får tankarna att lugna sig men man är inte dåsig sen senare och vaknar av babyns ljud. Led länge av insomnia med första barnet (och redan innan det). Spikmattan använder jag mig i första hand av och så bara försöker jag fokusera på andningen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lugnande? Säkert något receptbelagt? Eller något annat lugnande?

   Poista
 2. Spikmattan är bra. Ibland tar jag en Burana fast det nu inte är huvudvärk som är problemet men det hjälper. Och jag led av just sån där insomnia när V äääääntligen började sova lite bättre om nätterna efter halvårsstrecket. Då tog jag fram samma Gudrun Abascal-avslappningsövningss-cd jag intensivlyssnade till före förlossningen. Det hjälpte! Om Abascal påminner för mycket om din förlossning finns det ju andra avslappningsövningar, till och med på bibban kan man säkert låna en cd.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahh jag har inte använt hennes avslappningsövningar. Hah, avslappnandet var ju ganska långt borta från vår förlossningssal :D Kanske jag måste försöka få tag på någon cd med avslappningsövningar. Och en spikmatta har jag i förrådet men jag har inte märkt någon effekt av den. Kanske jag måste testa på nytt.

   Poista
 3. Tack för tipset med spikmattan. Jag har också vissa nätter problem att sova fastän sonen sover (nåja, i alla fall i bland sover han helt ok), 7 månader utan en hel natts ostörd sömn har gjort sitt. Vi har äntligen fått sonens rum fixat så nu sover han där för första natten. Skall bli intressant och se hur både han och jag sover.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you! Hoppas han sover bra i sitt rum!

   Poista
 4. Nej så lessamt att höra! Sömnproblem av alla slag sucks so big time, det suger helt krafterna ur en. Kämpa på, det är bara att testa ett trick efter det nästa - något kommer nog att fungera!

  Själv blev jag av med mina långvariga sömnprobelm först förra hösten. I samma väva märkte jag att jag blev piggare och gladare, och insåg att det som jag tagit som ngn sort personlighetsförändring eller "vuxenhet" (dvs. tråkighet) i själva verket var brist på sömn. Jag är fortfarande den jag jag känner, jag hade bara varit trött i 3 år! Det var som att vakna ur en dvala! Håll hoppet uppe!

  Nica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ugh jo jag fortsätter kämpa! Tack för dina ord!

   Poista
 5. En annan trött småbarnsmorsa här :) Har följt med din blogg länge o lite lustigt e det att förra sommaren undra du mycket om varför han int sover, powernapbaby. Men nu verkar det vara the other way around.. Vår babys är yngre än eran K o har svårt att somna, jag undrar om hur du tillslut lärde K att sova dagssömn? Ni träna visst att sova i balkongvagnen?
  hälsn. Sarah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Nå dagssömnen började ju fungera då när han började få puréer vissa tider och på det sättet en rutin i dagen. Får er baby redan annat än mjölk? Och förut fattade jag inte så mycket om babysars sömn, så när han skrek efter 30 minuter så trodde jag att det var dags att vakna. Men nej det var det inte. Jag vaggade vagnen och fick honom att somna om och så småningom lärde han sig att somna om. Och ofta skrek han utan att han ens var vaken. Jag lärde liksom mig att se skillnad på när han bara hade ljud i sömnen och när han var vaken på riktigt. Visst måste jag vagga ibland fortfarande men inte så ofta som förr.

   Sedan började det löpa ganska bra. Han har ju egentligen aldrig sovit dagssömn inomhus. Vilket vi borde lära honom innan sommaren för vår balkong kommer att bli stekhet av solen.

   Hoppas ni får dagssömnen att fungera!

   Poista
 6. Vilken mysig gosse! Har själv fått hjälp av akupunktur mot sömnlöshet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad bra! Mina sömnproblem håller på att lösa sig tror jag. :)

   Poista

Roligt att du kommenterar!