19.1.2013

Förbannade gröt

Tänk att man kan bli så förbannad på gröt! Jag brukar laga havregrynsgröt åt Kevin i micron och det finns ingen logik i det hela. Ibland exploderar gröten och ibland blir den perfekt. Och jag gör precis lika varje gång.

Igår exploderade det, men över halva gröten blev kvar i skålen så han fick äta den. Idag exploderade det så att nästan ingen gröt blev kvar i skålen. Jag lagade en ny sats och den blev perfekt. Aaaargh! Vad är det som jag inte fattar?

Nedan en bild på grötätaren. Ja, eller grötklottaren kanske man ska säga.

7 kommenttia :

 1. Har du effekten på fullt? Om du har så pröva med mindre, det hjälpte iaf på vår mikro :) Annors vet jag nog inte... Finns inte många saker som är lika frustrerande som att städa speciellt gröt från mikron!

  VastaaPoista
 2. Jag har precis samma problem, skrev t.o.m. om det här om dagen. Allt som oftast exploderar gröten helt, och jag kan inte förstå varför. Så sjukt irriterande att man inte ens ska kunna laga en liten portion gröt i mikron!

  VastaaPoista
 3. Samma här…ibland blir det sån betong av det hela och ibland helt perfekt, i don´t get it!!!

  VastaaPoista
 4. Samma här, men sålänge jag inte lägger nån mikrokupa på tallriken brukar det gå bra + att jag rör om i tallriken nån gång under tiden. Kanske det blir för hett typ? Har också märkt att det kan vara skillnad på tallrik, men har inte fått nån logik i det hela... :/ /Tanja

  VastaaPoista
 5. Heheee roligt att andra också har samma problem :) Det är nog mysko.

  VastaaPoista
 6. Jag fixar också det till morgonmål varje dag, men efter en tid av random explosioner så tillreds den nuförtiden endast i höga plastburkar. Då hinner den inte koka upp och över och går att äta med en lång sked.

  Men jo, somliga dagar perfekt och somliga dagar explosion - spännande fenomen :)
  -Pupps-

  VastaaPoista
 7. Heheh, första gången jag kommenterar på din super blogg :) Men måst bara "dela med mig": trikset är att vakta mikron den sista minuten, så att du hinner se när det börjar bubbla upp och just före gröten tänker explodera, så stänger du av mikron. Funkkar varje gång!

  Lycka till!

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!