31.1.2013

Magen efter ett snitt

Jag har aldrig sett hur en mage ser ut efter ett kejsarsnitt. Linda Lampenius har delat med sig sin mage på sin blogg. Fast jag skulle ha gjort vad som helst för att bli snittad då förlossningen var som värst så är jag nu i efterhand ändå glad över att det inte blev så. Såret är ju nog väldigt stort och det måste ta jätte ont. Nå, huvudsaken är väl att man får ut bebisen, på sätt eller annat.

Hur länge tar det för såret att läka? Hur länge har man ont?

18 kommenttia :

 1. Såret ser hemskt och fult ut när det är färskt men eftersom det är så långt ner, syns det inte om man har trosor på! Just nu är mitt sår så fint så man tänker inte på det ens. Självklart är det fortfarande ljusrött men ärr bleknar/mörknar med tiden.
  Mina agraffer(ser ut som stansar)sku tas bort efter 10 dagar men eftersom jag var upp o rörde på mig för tidigt fick de sitta kvar en vecka till och efter det plåsterlappar i en vecka. Ont är det i perioder, speciellt om man inte tar det lugnt i början. Jag mådde bra redan samma kväll o ville upp redan då och gick en del på söndag, så måndag hade jag ont! Tror dock inte att jag hade mera ont än någon som fött vaginalt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad skönt att höra att såret inte nödvändigtvis behöver se så hemskt ut! Och det är ju bra att såret blir så långt nere att det inte syns senare. Jag som har obehag för blod (kan typ inte se på läkarserier) fick ganska dåligt att vara då jag såg bilderna och därför är det roligt att höra att det nödvändigtvis inte behöver se ut som på bilderna.

   Poista
 2. P.s.Mitt sår såg aldrig så hemskt ut som Lindas.

  VastaaPoista
 3. Mina sår (3 st) såg nog inte ut som Lindas. Första gången var det sjuk, helvetes sjukt men det berodde nog mer på en inflammation i livmodern som jag fick efter snittet. Det var dessutom lite brådis på den förlossningen så de rev och slet ganska mycket. Kunde inte skratta och hosta på 2 månader. Aj! Andra gången var det planerat snitt och inte alls sjukt.Värkmediciner åt jag 3 dagar och sen behövdes det inte mer. Tredje var också planerat och ömt en vecka och vid vissa sidorörelser kände jag nog av det kanske en månad. Inga läckande sår (förutom sårvätska men inget blod)och ett relativt snyggt ärr trots att det är skuret 3 gånger. Dock ser jag det inte så ofta när det är där under magvalken...;) Hälsar, P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Au den första förlossningen lät inte trevlig. Vilken tur att allt ändå slutade bra och att de två följande gångerna inte blev lika.

   Poista
 4. Jag hade ont i många veckor och det tog kanske två-tre veckor innan jag kom upp ur soffan/sängen utan Sebbes hjälp om jag höll i Wilma. om jag inte hade henne behövde jag ordentligt med stöd ändå. Sen hade jag ju problem med såret i 11,5 vecka, det ville inte läka ihop. Jag hade så stort blåmärke också, det gick nästan till naveln. På BB sa de att det är ovanligt man blir så blå.

  Det är ju bikinisnitt och nu är ärret riktigt fint, ljusrött på vissa ställen och på nåt ställe har det bleknat ännu mer. Men runt hela ärret är det några centimeter jag inte har känsel på, får se om det kommer tillbaka. De skär ju av en hel del nerver.

  Egentligen borde jag fotograferat såret från börjat för att få se idag hur det ändrades. Men det tog en vecka innan jag ville se på det då jag såg att jag var blå nästan vid naveln. Kanske därför jag inte gjorde det för jag minns nog att jag tänkte på det. Nu skulle jag nog vilja se hur det såg ut då :)

  Alexandra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad synd att det tog så länge för såret att läka men skönt att det blivit ett fint ärr.

   Poista
 5. Minä en tarvinnut mitään särkylääkkeitä enää noin viikko leikkauksen jälkeen. Ekat päivät oli hurjia siinä mielessä, että ylösnouseminen ja käveleminen oli vaikeaa. Muuten toivuin kyllä todella nopeasti, eikä minullakaan maha näyttänyt missään vaiheessa tuollaiselta kuin Lindalla. Taitaa olla yksilöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla! Siis että sen ei todellakaan tarvitse mennä noin.

   Poista
 6. Oj hjälp! Det ser ju inte alls kul ut. Det ser nämligen ut som det blir planerat snitt för oss eftersom bebisen ligger åt fel håll. Nästa vecka skall vi på ultra och läkarkonsultation då vi får veta säkert, men jag känner liksom på mig att bebin nog inte kommer svänga på sig och jag tror inte heller en yttre svängning skulle lyckas.... Och jag som verkligen inte ville ha snitt! Så typiskt. Nåh, smärtan är säkert värt det när man väl får sin bebis, på samma sätt som vid "vanlig" förlossning även om de värsta smärtorna då är över då bebin kommit ut och inte tvärtom som vid snitt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åh spännande! Det slutar säkert bra hur det än blir. Och jag har hört om bebisar som vänt sig ännu några dagar innan förlossningen. Ja och en bebis trodde rådgivaren att var med huvudet uppåt tills det på ultrat visade sig att det var bebins rumpa som hon hade trott att var huvudet. Heh.

   Poista
  2. Min rådgivare trodde också först att bebin svängt sig: det känns helt som huvudet det här, sa hon. Jess tänkte jag. Som tur har de en gammal ultra på femkanten så vi har kollat med den de senaste fyra gångerna och då ser man helt tydligt att bebin ligger fel åt...

   Jag tror nog inte själv att bebin kan svänga sig mera. Det känns nog som att det börjar vara ganska trångt där inne... Men vi får se vad de säger när vi skall på extra ultrat nästa vecka! Och bara bebin är frisk är jag glad och nöjd, hur det än går till!!

   Poista
 7. Men ojdå så olika det kan vara! både ellen och milton har fötts med kejsarsnitt och jag var ute på långpromenad tre dagar efter det. hade inget ont ngnstans, såret såg inte alls ut så där och det var på alla sätt helt perfekt. för mej har liksom barnafödsel varit en urenkel grej.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa men vad bra! Roligt att höra :)

   Poista
  2. Nej fy sjutton nu insåg jag hur överlägsen min kommentar va. Det var inte alls meningen! Vad jag menade att det var mycket lättare än vad jag alltid föreställt mig att barnafödsel är...

   Poista
 8. Hahaa, jag tänkte så sent som idag att jag skulle visa mitt snitt-ärr på bloggen! :P Nu på två veckor tycker jag att mitt har blivit riktigt snyggt! Och det tar inte sjukt längre :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vad bra! Har du förresten ännu en blogg? Försökte hitta den för någon tid sedan men jag hittade bara en inloggningssida. Kanske du har en privat blogg?

   Poista
  2. Jo jag har gjort den privat av lite olika orsaker... Men det är nog bara att säga till om du vill kunna läsa. Maila då på Sandra a Neuman punkt fi.

   Poista

Roligt att du kommenterar!