25.1.2013

Med rumpan i vädret

Nu är jag lite fundersam. Ska man svänga på bebisen om typen somnar på mage i sin säng? Hur gör ni?

Jag är alltså osäker på om han fattar att svänga själv tillbaka till ryggläge. Om jag skulle vara säker på att han svänger sig tillbaka lätt så skulle han få sova på mage.

Igår gymnastiserade han ganska länge efter att vi hade lagt honom i sängen. Efter en halv timme gick jag in för att kolla läget och där låg han tvärs över sängen på mage och tittade ut över spjälskyddet. Han såg dödstrött ut och verkade lättad över att jag kom och svängde honom. Ganska snabbt efter det blev det tyst i rummet. Men vi måste gå in och kolla hur han hade somnat före vi själva gick i säng. Där låg han och sov på mage med knäna uppdragna och rumpan i vädret. Haha! Det såg roligt ut. Vi vände igen på honom och så sov han snällt hela natten.

Nu känner jag att jag skulle villa sänka ner spjälsängens botten eftersom han blivit så rörlig i sängen. Man vet ju aldrig vilken natt han fattar att ta i kanten och dra sig upp. Då skulle jag sova lite lugnare i allafall.


8 kommenttia :

 1. Vi sänkte sängen i förra veckan eftersom hon lyckades dra sig upp i sittande ställning. Annars sover Alicia på mage ibland och då får hon göra det, ibland med benen uppdragna under sig och i krypställning när hon är vaken, ligger och gungar :) Men hon kan ju vända sig till båda hållen så somnar hon på mage får hon göra det.

  VastaaPoista
 2. Vår liten var en magsovare redan från start, så från 4 mån lät vi honom sova på mage. Men vi hade andningsalarm för säkerhetsskull.

  VastaaPoista
 3. Oliver sov på mage sen han var 2 månader. Babyn ska kunna vända ansiktet åt sidan i magläge och det kan ju Kevin ren. Vi lät olli sova så för han sov SÅÅÅ mycket bättre på natten om han sov på mage. Han hade så mycket magknip och pukla genast om han låg på rygg.

  VastaaPoista
 4. Risken för plötslig spädbarnsdöd avtar ganska drastiskt efter ett halvt års ålder. Det är ju orsken till att babysar inte ska sova på mage. Jag har resonerat så att då de själva kan svänga sig är de redo att sova hur som helst. I praktiken har jag ändå ofta svängt dem då jag lagt mig för att de har sovit bättre på rygg. Det gäller faktiskt alla 3!

  VastaaPoista
 5. Våra pojkar har alltid varit magsovare. I början svängde vi också dem, men ganska fort gav vi upp då vi märkte att de sover så mycket bättre på mage. Och ännu också kan de ligga med benen uppdragna under sig och nallen trottad i famnen (4,5 år och 3 år) :)

  VastaaPoista
 6. Vår son sover oftast på sidan. Jag frågade på rådgivningen då han började svänga sig i sängen och där sa dom att man inte behöver svänga babyn tillbaka då babyn är så stor att den kan svänga sig själv. Ibland kan vår son i sömnen stå i krypställning och gunga och då brukar jag/vi lägga honom tillbaka på rygg. Annars får han sova som han själv vill.

  VastaaPoista
 7. Om han själv kan svänga sig är det knappast nåt problem. V blev magsovare kring samma ålder, med rumpan i vädret somnade hon och det gör hon fortfarande. :)

  VastaaPoista
 8. Nå bara jag får försäkrat att han också kan svänga tillbaka på rygg. Jag har också lite "oma lehmä ojassa" för jag vill inte att han väcker oss på natten för att han är stuck på mage :D

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!