24.1.2013

Nattlig gymnastik

Det är dags för en sömnupdate. Vår lilla familj har sovit hela nätter i en vecka nu (utan att vi desto mer försökt få Kevin att lämna bort den ena nattmatningen). Vi har gjort en deal att jag sover med ordentliga öronproppar och 3jorn har ansvaret att vakna och väcka mig om Kevin skriker som en dåre. Eftersom 3jorn inte vaknar lika lätt som jag så vaknar vi inte mer till de små ljuden. Sömnskriken har också minskat. Så livet har varit ganska härligt. Jag har känt mig utvilad och mer som mig själv igen.

Men förra natten hände något. Kevin var vaken i flera timmar. Jag själv vaknade endast en gång för 3jorn skötte allt. Kevin har nu märkt att han kan svänga på mage i sängen. Vi har haft en amningsdyna i sängen som ska hindra att han ryms och vända sig, men nu klarade han det ändå. Så han var glad och vaken i sin säng i många timmar och 3jorn gick och svängde honom tillbaka på rygg med en halv timmes mellanrum. Till slut gav vi mjölk åt honom ungefär 4-5-tiden och sedan somnade han om.

Hans vakande på natten ledde till att han vaknade först efter 9 på morgonen. Ungefär samma tider som han brukar börja sin första dagssömn. Så dagen blev helt konstig och jag är så glad över att vi inte hade bokat in något program idag. Det skulle ha blivit lite småjobbigt.

Nu får vi se hur följande nätter blir. Mera gymnastik eller har han tid att sova?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!