24.1.2013

Playtray

Jag har inte hunnit berätta att vi skaffade en Playtray till Tripp Trappen för någon vecka sedan. Matbordet såg ut som en soptipp efter att Kevin hade ätit själv och majsbågarna vill ju liksom inte lossa så värst lätt om mönjän hunnit torka fast. Vi har ett gammalt matbord och vi drömmer om ett nytt, så själva bordet har inte så stor skillnad. Men nog är livet lättare med Playtrayn.

Studerar majsbåge. Också muggen hålls bra på bordet.
Den har ju t.ex. kanter. Så allt hålls bättre där. Bordet sträcker sig också till sidorna vilket gör att inte riktigt lika mycket matrester hamnar på golvet som om Kevin skulle äta vid matbordet. Dessutom kan man ta loss brickan och diska den så allt lossar lätt.

Praktiskt!
Kevin verkar tycka om sin Playtray. Han var så fascinerad av den de första gångerna som den var i användning att ätandet inte tänkte bli till något. Vår bricka är genomskinlig så han viftade med fötterna och undrade vad det var som rörde sig där under brickan. Men nu är han van med den.

Idag åt han minimajs och jag var verkligen glad att vi hade brickan. Dom flesta majsbitarna och majsjuicen hölls på brickan. Jag tror också att den blir mer och mer praktisk ju mer Kevin börjar äta själv.

Minimajskladd
Det enda negativa är att det blir en några centimeters springa mellan babysetets bygel och brickan så en del mat faller ner på Kevins byxor. Har någon annan samma problem?

Jag fick svensk service från firman som säljer Playtray. Det gjorde mig glad. Brickan går endast att beställa på nätet och man kan hämta Playtrayn från Tölö om man önskar att spara postavgiften. Jag tycker att det är konstigt att produkten inte säljs i någon butik som säljer barnprylar. Det beror tydligen på det att butikerna som säljer Stokkes produkter har ingått ett avtal som hindrar dem att sälja produkter av Stokkes konkurrenter.

Omnomnom
Stokke har ju själv en bricka som läggs på matbordet med sugkoppar, men jag tycker inte att det skulle fungera riktigt lika bra som Playtrayn. Har någon erfarenhet av Stokkes egen bricka?

I väntan på frukosten

4 kommenttia :

 1. Vi har den där brickan. Fungerar riktigt bra så länge man inte vill ha bordduk på bordet :)

  VastaaPoista
 2. Då Ellen var 6 månader (dec 2010) beställde vi playtray från Danmark för den fanns inte i Finland. Och jag har inte ångrat det trots det saftiga priset. Den är super!

  Med en spyende Oliver så var den också vår lifesaver. För att skura golv och matbord VARJE dag i 4 månader efter att han spytt upp all sin mat sku inte ha varit roligt. Nu kunde jag bara trycka honom framåt från ryggen så att alla spyttor kom på brickan (jo lite for i springan och på kläderna men inte så mycket) och så kunde jag skölja av den i lavoaren och så var allt städat igen!

  Vår fick lite skråmor och plasten började lossa då ännu när Ellen använde den men den har än så länge hållit med Olli (han är 10 mån). Så den håller flera barn = prisvärd! Fattar inte varför Stokke inte har en egen bricka fast deras stol har funnits i så herrans många år..

  VastaaPoista
 3. Till kännedom så SKA man reklamera om brickan börjar lossna plast, för det skall den INTE göra... Skråmor är en annan sak;)

  VastaaPoista
 4. Vi har Stokkes egen bricka och tycker den har fungerat riktigt bra. Skyddar bordet från skråmor och största delen av matresterna. Vi brukar ha den så att kanten kommer lite längre ut än bordskanten så att brickans kant kommer över babysetets framkant och då brukar det inte falla så mycket mat i famnen. Det enda minuset är sidorna, där har jag tänkt att Playtrayn skulle vara bättre men har inte tänkt sätta pengar på den när vi en gång har deras egen bricka. Fast jag nog tror att Lillgubben skulle få kastat maten ut över Playtrayns kanter på golvet ifall han skulle vilja. Nuförtiden är det mera fråga om att kasta maten ner än att den skulle falla... :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!