4.1.2013

SexmånadersKevin

Igen har en månad gått. Här kan man läsa hur Kevin var för en månad sedan.

Det är obegripligt att han redan är ett halvt år gammal. Livet blir roligare hela tiden men också mer krävande på ett annat sätt. Just nu, då han ännu inte kryper så är livet ganska chill. Jag lär mig läsa honom bättre hela tiden.

Kevins ätande har blivit lite jobbigare nu då han flyttat upp i Tripp Trappen. Han vinglar och tittar och studerar allt runt om kring sig. Morgon- och kvällsgröten får han fortfarande i sittern. Han har smakat på broiler, lax och köttfärs i sina puréer. Han älskar att äta majsbågar och fattar fint vad det är frågan om. Jag är fortfarande lite rädd för annan fingermat, att han ska sätta det i halsen. Vi testade havregrynsgröt för några dagar sedan men han fick lite magproblem av det. Vi väntar och avvaktar och testar snart igen. Just nu får han babygröten och jag har också testat risgrynsgröt.

På julafton fanns det mycket att undra över.
Jag ammar på morgonen och försöker amma några gånger på dagen. Det är ganska jobbigt eftersom Kevin använder tissarna som boxningssäckar, tar i min undre läpp och drar i den och kniper överallt. Så jag tror att det får vara nog snart. Han är inte så intresserad av att mysa vid bröstet.

I och med sömnskolan sover han fint. Han flyttade till eget rum före han blev 6 månader gammal. Vi har tagit in en sagostund i kvällsrutinerna och det känns att kvällsrutinen är klarare för honom nu. Han somnar fint för sig själv, ibland direkt och ibland kan det ta en stund. Han vaknar för att äta en gång någon gång 03-05-tiden. Han somnar om lätt efter att han ätit.

Busunge

Han sover två dagvilor på 1,5-2,5 h. Den sista korta dagssömnen lämnade vi bort i och med sömnskolan och det har fungerat bra. Han sover alltid i vagnen på balkongen. Man får oftast vagga honom några gånger. Vi har promenerat väldigt lite nu då balkongssovandet funderat så bra och för att det funnits så mycket snö / slask.

Tutten har blivit impopulär igen. Han har inte tutt på nätterna men nog då han sover dagssömn. Ofta spottar han ut tutten när han somnat och sedan vill han inte ha den mera.

Förr låg han på jumppamattan och lekte, nu leker han med den.
Han är allt mer rörlig. Han rör sig på en stor radie på golvet. Inte bara i cirkel utan lite åt andra håll också. Bäst är han på att backa. Han lyfter rumpan väldigt högt då han ligger på mage. Han trivs bra på golvet och orkar undersöka sina leksaker (och lite annat också) ganska länge. För några dagar sedan hiffade han att lägga sig ner på rygg från att han varit på mage. Han gjorde det flera gånger om och om igen.

Han sitter inte ordentligt ännu men nog med dynor som stöd.

Han ler och skrattar mycket och det finns en massa grejer som får honom att skratta. Som då man kittlar under armarna eller på magen. Eller blåser eller pussar i hans nacke. Eller då man säger "moi moi moi".Idag märkte jag att han kan flytta ett föremål från en hand till den andra. Och han ska ju ha allt i sina händer.

En vanlig dag ser nu ut ungefär så här (tiderna lever ganska mycket beroende på hans vaknande, men jag tror att nu då 3jorn är tillbaka på jobb så blir morgonens tider mer fasta):
07 (-08) Kevin vaknar och jag ammar i sängen
08 Gröt
09 (-10) - 11 (-12) Dagssömn på balkongen
11 Lunch (grönsakspuré)
14 Mellanmål (fruktpuré)
14:30-15 Dagssömn på 1,5-2h (oftast på balkongen)
16:30 Middag (grönsaks-köttpuré)
19:00 Kvällsgröt
19:30 Pyjamas
20:00 Saga och kvällsmjölk från flaska
20:15-20:45 Somnar
03-05-tiden mjölk från flaska

Måtten 16.1.2013 (6,5mån): längd 69 cm oc vikt 9130 gram.

8 kommenttia :

 1. Har undrat; sover han på mage el rygg på natten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Han sover nog på rygg. Han har inte ännu hiffat att svänga i sängen :D Vi har en amningsdyna som minskar sängen, så att det inte skulle kännas så himla stort efter vaggan. Så han ryms inte riktigt och svänga. Men sen när vi tar bort den så hiffar han säkert det.

   Poista
 2. Japp, samma här, Milton fattar liksom inte alls att man faktiskt kan sova på mage också

  VastaaPoista
 3. Näitä on hirveän mielenkiintoista lukea, koska meillä tullaan aika lailla tasan 2 kuukautta teidän jäljessä. Poika kasvaa kyllä hurjaa vauhtia, nyt käytössä alkaa meillä olla jo koon 68 vaatteet (osa vielä 62).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ne kasvaa vauhdilla. Ehtii just ottaa käyttöön isommat vaatteet niin nekin on jo pienet :D

   Poista
 4. Härligt att läsa att nätterna (och insomningen) numera fungerar så bra! :)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!