10.1.2013

Värme/toppa/åkpåse?

Snart börjar det vara dags för Kevin att ta i bruk sittdelen av Emmaljungan. Igår tränade han sina magmuskler aktivt i vagnen och försökte komma upp och sitta då vi var i Itis. Han har ännu inte fattat att göra det då han är inpackad i halaren.

Men nu undrar jag över värme/toppa/åkpåsarna. Jag har funderat på att skaffa en som kan användas nu på vårvintern och ännu nästa vinter.

Men prisskillnaderna är enorma. Kan ni inte berätta lite om era erfarenheter? T.ex. Ticket to Heaven-påsarna, är det bara märket som kostar eller är de extra bra på något sätt? Eller duger en hälften billigare Emma-påse? Eller Einbärschen? Snälla hjälp mig!

PS. Jag gjorde just jumppaövningar på den nerspuglade jumppamattan! Hyvä minä!

23 kommenttia :

 1. Vi har en kirppisfyndad eisbärchen och tycker den är riktigt bra! M sover i den med yllehalare på och han har varit varm även vid hård köld. M är ju redan snart 2 år o ryms i påsen sådär just o just. Ticket sku väl ha en som är lite större men den var så dyr...
  -nm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Men får man den så spänt om huvudet att en yllehalareräcker?

   Poista
  2. Nå jag har satt en filt ännu över axlarna. Den går nog att spänna men har inte gjort det. M är nu 90cm lång så det är nog nästan max längd, men inte ryms han i själva vagnen heller så länge mera... O han som sover päikkäre bäst ute...

   Poista
 2. Jag köpte på min väns inrådan en ticket-sovpåse åt E, nu 10 månader. Jag tog den större 115cm eftersom jag fick tipset att den nog kan behövas flera år när han verkar frysa lätt. Han är inne i den med halare på och filt inne i påsen oc då har han varit ok i -5 grader. Vi har en emmaljunga som det båser rakt igenom. Sovpåsen är helt klart tätare än ett fårskinn+filtar, så mer praktisk, men saknar nog lite att få fårskinnet att rymmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok tack för din åsikt! Men vad är det för en Emmaljunga som det blåser igenom i?

   Poista
  2. Det är säkert bara jag som tycker en sittvagn som går att fälla ner verkar så mycket kallare än en stadig koppa. Mina äldre pojkar är båda födda i början av hösten och den kallaste tiden varit jättesmå eller sedan 1-åringar.
   Jag har nog haft toppahalare inne i sovpåsen, men han ligger ju där 4 timmar, så jag vill inte ha för lite kläder på. Men om man typ far iväg och mest är i bussar eller butiker klarar man sig nog säkert med mindre kläder inne i påsen. Mina har alltid bara vaknat så lätt att det inte riktigt varit möjligt att fara.

   Poista
  3. FYRA TIMMAR! Lyckans du :D Joo man måste säkert ha olika utrusting beroende på var man är.

   Poista
 3. Vi har en ärvd Eisbärchen, som jag har varit mycket nöjd med. Den har redan varit använd av syrrans två barn men är ändå som ny. Sonen sover med fleecehalare i den nu då det är -5 och han hålls varm. Rekommenderar!

  VastaaPoista
 4. Vi har en Emma åt vår son och den har varit varm och bra. Sonen är nu 2 år och ryms fortfarande i den så den kan användas länge.

  VastaaPoista
 5. Jag köpte en Eisbärchen. Vi har ju inte hunnit använda den så länge ännu men hittills har den varit väldigt bra. Den är tjock och skön och han hålls varm i den. Dessutom tycker jag åtminstone att den är stor så han borde rymmas länge i den.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok! Men går den att spänna runt huvudet? Eller måste han ha mycket kläder på övre kroppen?

   Poista
  2. Den går väl nog att spänna, jag har inte gjort det. Han ligger så långt ner i den att bara huvudet syns så det räcker till. Och har man något att hänga för vagnen så tycker jag det hålls bra varmt inne ändå. Angående halare så hade jag tjock vinter halare på honom då när det var ner till -15 men då var han nog svettig så det räcker nog med fleece halare i sovpåsen.

   Poista
  3. Ok! Jo jag förstår att om det är -15 så måste man ha mer. Men just sådär om det är -5 och man rör sig med buss och i butiker så tänkte jag att han inte skulle behöva någon halare.

   Poista
 6. Eisbärchen här med, jätte bra i smällkallt! Finns ju alltid på prisma för 39 e! De kallaste min son har sovit i har varit -20, med ylle halare, haalare, och påsen. Alltid hållits varm, brukar lägge en mindre ylle filt vid fötterna då de är svin kallt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag kollade i Prisma här om dagen och där fanns inga Eisbärchen. Blää!

   Poista
  2. Äsh då, de var inte länge sen jag såg dom på prisma i iso omena! Tycker man kan beställa från olika prismor till andra,el kanske jag har drömt!

   Poista
  3. Jag tror dom var slut på vår närmaste Prisma. Ska undersöka saken :)

   Poista
 7. Vi har en brio i vagnen som vi använder på stan- glansig i turkos:) fungerar bra när man har den vanliga toppahalaren i den. Men då när det var minus -25 så hade vi en emmas som ät tjock som vi vanligtvis har i balkongsvagnen:) har en tunnare halare i den på balkongen när han sover, kan rekommendera båda, emmas är ju billigare men öppnas med dragkjed i mitten medan brios har en dragkjed runt påsen som är bra när man går in i butiker så får man sen bort den så Elliot inte får så varmt.
  Ticketten är bra, köpte en åt min syrra i 115 cm åt hennes 2 åring, skulle definitvt ta en sån åt kevin nu även om den öpnnas med dragkjed i mitten å är svindyr( stocka hade dem då på kantis i december) för då kan du ha den länge:) du får bra pris på den om du sen säljer den också så:) hoppas detta hjälpte alls:) stocka hade en annars nu en i dun på rea -40 som man fick förlängt med en till bit, men tyget var sådant att om de snöar/regnar så suger den åt sig.. Så man måsye ha där på sedan en jalkapeite:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alltså måste man ha en toppahalare inne i påsen? Jag tänkte att en påse skulle vara bra för jag tänkte att typen kunde ha lite mindre kläder och sen då man går in i butiker och så så kunde man öppna påsen så att typen slipper svettas. Men om man måste ha toppahalare under så är det ju lite plus minus noll?

   Okay tack för Ticket-tipset! Det är ju sant att man kan sälja den vidare sedan.

   Poista
  2. Har nog halare jåå, annars blir det nog för kallt. I emmas kan man bra spänna vid huvudet så bara nosen typ syns;) så i den kan man bra köra med endast yllehalare typ, men om det är lite kallare så har jag nog haft en urgammal halare från mammalådan typ från -92, som är vanu och så skön bomull(kommer inte på svenska ordet) så den är inte så tjock som halarna med alla diverse vattenskydd mm.

   Poista
  3. Hmm men om man ändå har halare så är det ju lite plus minus noll känns det som. För lika svettig blir han sen i butiken om man inte får halaren öppnat t.ex. om han sover.

   Poista

Roligt att du kommenterar!