18.2.2013

Gardintarzan

I vilken ålder börjar bebisar förstå innebörden av NEJ? Måste jag vänta ännu länge? Fast det är ju skillnad på att förstå och att lyssna/lyda. Heh.

3 kommenttia :

 1. Det tar nog tyvärr en tid innan dom förstår... men tycker själv att man kan börja använda det genast då det finns orsak.

  Då pojkarna gjorde nåt förbjudet eller farligt sa jag med bestämd röst och min(!) "nej" - och riktade uppmärksamheten på nåt annat. Fast det tar länge innan dom fattar vad det betyder, så har jag själv tyckt att det varit bra övning för mig och babyn att genast börja. Pojkarna har reagerat totalt olika på auktoritet och förbud; den äldre har typ älskat gränser och haft stort behov av regler och gärna följt dom, medan den yngre är mer temperamentsfull och har varje gång fått raivare av ordet nej och förbud sen innan han fyllde 1år...

  Tycker jag nån gång i tiderna läste nåt om 8 månaders ålder, att det då skulle vara bra att börja använda nej.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaah, nå bäst bara att fortsätta med NEJ fast det inte har någon inverkan :)

   Poista
 2. Förstår gör dom nog där vid 1,5 år. Lyder gör dom aldrig...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!