17.2.2013

Kaffe och bulla

Alltså det här med att skippa godsakerna. Det går riktigt bra. Men jag är fundersam. Om man bjuder någon på kaffe och inte vill bunkra upp med bulla, kex och annat skräp (det är ju ändå jag som vräker i mig det som blir över, så bättre att inte köpa alls) så vad ska man bjuda på till kaffet? Varför måste kaffekulturen vara sådan att man äter något sött till det. Eller är det bara jag som tror att det är så?

11 kommenttia :

 1. Eller så köper man en bulle/whatever per person och låter det vara bra så, man behöver väl inte alltid ha "sju sorters" utbud? :)

  VastaaPoista
 2. Man kan bjud på t.ex. karelska piroger! Vill man ha någonting lättare tycker i alla fall jag om att bli bjuden på frukt. Man kan skära upp olika sorts frukter och lägga fram dem fint på ett fat. Om man ändå vill bjuda på något sött i form av bulla så kan man tänka på VAD för sorts bulla: vetebullar istället för wienerbröd, kex utan chokladöverdrag osv.

  VastaaPoista
 3. Jag tycker d e lika härligt att bli bjuden på nåt saltigt, typ pastejer eller en paj eller en sallad. Som mamma så blir man ju så utled på egna maten, så tycker d e ljuvligt att äta salt hos nån annan :)

  VastaaPoista
 4. Fruktsallad av färska frukter! :) en liten klick vispgrädde till om man känner för det :)

  VastaaPoista
 5. Smörgås, frukt, nötter mm. Kan man ju också bjuda på. Håller med om att man bra kan bjuda på annat än sött. Ibland då jag är och hälsar på hos folk, så sku jag nästan hellre ta något hälsosamt och saltigt isf en bulle.

  VastaaPoista
 6. Tack för tipsen. Men hmm.. Vi brukar egentligen handla bara en gång i veckan, ibland två. Så därför har det fungerat bra med att ha ett kexpaket i skåpet (om inte jag ätit upp det före gästerna kommer) och frysta bullar. Jag är ju verkligen ingen bagare och jag har aldrig gjort en paj. Och frukter borde man ju se till att köpa färska, man kan liksom inte ha dem "pahan päivän varalle". Finns det något som man kan ha i skåpet färdigt och sen ta fram om det behövs? Kanske man kan frysa ner karelska piroger?

  Hahaa jag låter som världens lataste person. Men som sagt, jag brukar inte baka (köper alltid färdigt). Kanske jag borde lära mig. Senast jag bakade bulla så blev som misslyckade... såklart. :P

  Det är ju sen annan sak om man bjuder hem någon "varta vasten" och har tid att förbereda. Då hinner man ju handla det som behövs. Men jag var lite ute efter något som man kan ha hemma färdigt.

  VastaaPoista
 7. Det finns jätte bra frusna grejer just som små karelska och annat saltigt i frysdisken, kolla:) jag har bjudit på rahka, vispar upp en skvätt grädde som jag blandar i och sedan frusna jordgubbar och blåbär, de har vi alltid hemma så det har varit enkelt och gott.

  VastaaPoista
 8. Samma som Marika, har massor med frusna bär som jag sen blandat med kvarg eller mascarpone. Alla gillar!

  Jag älskar att baka men har låtit bli då jag själv inte äter ...tänkte att jag nog i en svag stund sku få i mig halva morotskakan, så det är bättre att den int finns!

  VastaaPoista
 9. Det finns ju djupfrysta cocktailpiroger, såna där mini-karelska piroger!

  VastaaPoista
 10. Jag kom på att jag ofta tagit en smoothie med mitt kaffe då jag varit på något café. Liksom istället för bulla. Så idag bjöd jag på smoothie för vi råkade ha alla ingredienser hemma. Jee!

  VastaaPoista
 11. Jag äter väldigt sällan nåt sött, e int snål på det alltså å har en massa allergier som bara gör det svårare (lr bättre kanske man bordesäja, eftersom det söta int e så värst nyttigt :)).
  Så när vi får främmande brukarjag barakläcka ur mej att vi har tyvärr inget bulla men kanske ni vill ha smörgåsar istället.
  Mycket nyttigare å sen känner man ju säj int så pösig efteråt :)
  Går lika bra ti kaffet som te'et.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!