10.2.2013

SjumånadersKevin

Nu har vår lillbebis blivit 7 månader gammal. Denna månad gick i ett huj och kändes väldigt bra. Allt har fungerat bra för oss nu så livet har varit väldigt trevligt på den senaste tiden.

Här kan man läsa hur Kevin var för en månad sedan och nu är det igen dags för en update. Jag skrev just ett inlägg om Kevins matvanor så jag ids inte gå in på det något desto mer. Han äter fortfarande bra och tycker om det mesta men gröten är inte så pop just nu. För någon vecka sedan slutade jag amma på dagen i och med att jag blev sjuk och inte hade några krafter för en boxningsmatch. Sjumånadersdagen till ära blev också den sista amningen på morgonen bort. Det känns inte som att det kommer någon mjölk längre utan Kevin använder bröstet mer som tutt. Han verkar inte sakna bröstet det minsta.


Med sovandet är vi nu inne i en period då han kan panikera en gång om natten så att vi måste gå in och lugna ner honom. Det händer inte varje natt men ganska ofta ändå. Men annars fungerar det bra. Han slutade själv äta på natten (fick tidigare flaska en gång på natten) och vi behövde inte avvänja honom. Han hade en vecka som han härjade på i sängen och vände sig på mage och sedan skrek för han inte kunde vända tillbaka själv, ganska ofta i samband med insomningen på kvällen. Men nu verkar det ha lugnat ner sig.Han sover fortfarande två dagssömner och nu känns det som det håller på att hända något med dem. Den andra dagssömnen blir av någon orsak allt kortare och det har varit små problem med den första dagssömnen också. Det kan ju hända att det är någon fas. Han sover bäst i balkongsvagnen och sämst då vi är i metron eller i någon butik.Lite före sin sjumånadersdag började han åla riktigt ordentligt. Ibland är han också uppe i krypställning. Han är VÄLDIGT intresserad av allt i sin omgivning och ska undersöka allt. Stolsben och att dra lådor in och ut är stora favoriter. Han leker också gärna med 3jorns toffla och vardagsrumsmattan. Nog underhåller han sig själv en stund med sina leksaker också men ganska efter en stund far han på upptäcktsfärd. Speglar är väldigt roliga tycker han. Han älskar att "flyga flygplan" och att peta i elkontakter är också kul. Men att pomppa är nog forfarande favoritsysselsättningen.Han älskar att busa, i synnerhet med sin pappa. Hans skratt börjar också nu allt mer låta som ett riktigt skratt, det har ju liksom inte varit riktigt färdigutvecklat tidigare. Han ler och skrattar mycket och har egentligen inte varit hemskt fittig, arg eller ledsen (utom de nattliga sömnvrålen som kan komma ibland). Han underhåller också sig själv väldigt länge.


Tänder syns fortfarande inte men snart tror jag nog dom kommer. Tandköttet i övre käken ser lite svullet och rött ut. Han sitter inte ännu utan stöd men kan nästan stå mot stöd, dock är det fortfarande lite vingligt.

Det blir inga mått denna gång eftersom det inte var någon rådgivning denna månad.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!