2.2.2013

Sömnvrålet

Igår fick Kevin ett konstigt anfall på kvällen. Vi hade lagt honom i sin säng och han somnade som vanligt. Men efter ungefär 1,5h hördes det ett hjärtskärande skrik.Vi satt i soffan och undrade vad som hände. 3jorn gick in i rummet och där vrålade Kevin i sömnen. 3jorn tog upp honom och försökte väcka honom men det tog en stund före han öppnade ögonen. Det var helt som om han skulle ha blivit livrädd för något i sömnen.

Efter att han vaknat så tog det länge före vi fick honom lugn. Jag har aldrig sett honom gråta så mycket. Inte ens under sömnskolan. Vi lugnade ner honom och satte honom ner i sängen igen och gråtet började direkt på nytt. Vi tog upp honom igen. Gav lite mjölk. Han åt lite med lugnade inte ner sig. Han var väldigt trött och verkade helst av allt villa sova men började vråla om man satte ner honom.

Efter ungefär 45 minuter av gråt (detta är en lång tid för Kevin som oftast inte gråter) gav vi Panadol och efter ca. 15 minuter kunde man sätta honom i sängen igen utan att han började vråla. Han somnade direkt.

Märkligt. Som vanligt misstänker jag att det är tänderna som stör. Han har nog tidigare gråtit i sömnen som om han skulle ha blivit skrämd för något men då lugnar han ner sig i famnen på 10 minuter.

Jag kikade in i hans mun nu på morgonen och hittade en vit prick i övre käken. Men efter detta har jag svårt att tro att det verkligen skulle vara en tand.


8 kommenttia :

 1. är han snuvig? om så kan de kanske vara tryck i öronen.
  h:tessa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nä. Ingen snuva. Han hade snuva senast i början av december.

   Poista
 2. Kanske det är drömmar som spökar! Jag misstänker att Alicia drömmer en del, för vissa gånger gnyr hon och gnäller till i sömnen och bökar runt innan hon lugnar sig..oftast gör hon allt detta i sömnen alltså. Fast nu har vi haft en riktigt pissperiod annors också med två tänder och flunssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhu. Men sen undrar jag vad en bebis skulle se mardrömmar om?

   Poista
 3. Sådär är det med H då det är tänderna som spökar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Det känns bara som dom där tänderna har spökat en tid nu.

   Poista
 4. Ja sku också gissa tänder. Fast men vet nog aldrig med de små.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!