28.2.2013

Spagatbabyn

Jaha. Nu har Kevin lärt sig att sitta i spagat. Han har inte ännu fattat att sitta "normalt" utan stöd. Han började med spagat. Weird kid.

3 kommenttia :

 1. Hej Muffin!

  Vilken härlig kille du har :)

  Jag har föjt med din blogg sedan du var gravid o har nu en lite på 2 månaders tös. Skulle vilja fråga dig om sömn o EP boken, systemet du använde dig av (läste inlägget från oktober; Holabaloo natten)

  Läget hos oss är så att flickan somnade i början rätt så bra i vår säng eller i min famn (ammandes) o jag kunde flytta henne till sin egen säng. Nu på sistone har hon alltid vaknat när jag flyttar henne, så dom senaste veckorna har vi samsovit sågott som alla nätter. Hon vaknar rätt så ofta o vill ha bröstet, till saken hör ju att hon inte tar tutt :/ Som tur lyckas jag sova med henne fast i mig, men inte är det ju bekvämt och jag börjar bli orolig; hur skall jag någonsin få henne att sova i egen säng?? Och när kommer jag att få kvällarna tillbaka, för tillfället går kvällen till det att jag ammar o ammar o försöker få henne att sova.. Jag har en gång testat några gr(halvhjärtat) på att ta loss bröstet när hon börjar verka som att hon håller på att somna, men det funkade inte. Hon bara vaknade när jag flyttade henne till sängen.

  Jag har nu snabbläst Panleys bok o älskar den! Hennes sätt att skriva ger ju pepp o hopp om att detta inte kommer att vara för evigt. Jag är sugen på att ta tag i sovandet lite mera på allvar för några nätter åtminstone som mål att få flickan att sova i egen säng o utan bröstet. Jag vet att hon är väldigt liten ännu, så någo egentliga sömnskolor eller sånt är uteslutet. Men som sagt så skulle jag vilja att hon sover i sin egen säng.

  Mitt stora problem är att hållas vaken på natten, och att veta när man skall lossa på bröstet.

  Vill du berätta om hur ni gjorde i tre månaders åldern, när du lossade på Kevin. Ledde det till någo resultat? var det slut på samsovningen? Nattsömnen blev visst inte längre av det?

  Skulle vara super tacksam för svar!

  Kram Ellen

  VastaaPoista
 2. Åååååååh låter så bekant! Och vet du vad, det kanske inte tröstar just nu då du är mitt i det där, men du kommer att få kvällarna tillbaka! jag skulle ALDRIG ha trott att vi skulle få njuta av kvällen med en sovande bebis. Men så blev det. Det krävdes nog kanska mycket jobb.

  När Kevin var 3 månader började vi alltså med Elizabeth Pantleys mjuka sömnskola. Målet var att lära Kevin att somna utan bröstet. Jag har skrivit om det ganska mycket här: http://www.muffinaround.com/2012/10/om-insomningen-masterplan.html

  Det var tungt. Och hela kvällen gick åt till det. Men jag tror att Tassu-sömnskolan fungerade så bra och snabbt hos oss eftersom vi hade kämpat med insomningen redan tidigare.

  Han sov ju halva nätter i vår säng fram till 6 månaders ålder för att jag inte orkade vara uppe och amma honom stup i kvarten. Nattsömnen blev väl inte längre. Jag antar att han var hungrig men också att han inte kunde somna om själv. Det var det vi lärde honom i 6 månaders ålder. Nu senare vet jag också att han säkert skulle ha somnat om många gånger då han skrek men det fattade jag inte då. Han kan fortfarande skrika till på nätterna men tystnar ganska snabbt och somnar om.

  Kämpa på! Jag vet precis hur det känns. Försök bara komma ihåg att det inte är för evigt! Hoppas hon lär sig somna i sin säng snart!

  VastaaPoista
 3. Tack för att du tog tid att svara! :)

  Vissa kvällar får jag henne flyttad till sin egen säng, såsm igå tex. Men sen när hon vakna redan kl 23 o jag precis då somnat tog jag henne bara bredvid mig o fortsatte sova med henne bredvid mig. Skal börja öva så att jag flyttar henne ännu en gång till per natt till egen säng, o sen resten av natten får hon sova med mig.

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!