18.3.2013

ÅttamånadersKevin

Här ser man nu hur upptagen jag är med att hålla Kevin vid liv om dagarna. jag har inte hunnit skriva ett åttamånadersinlägg fast han redan är 8,5 månader gammal. Nu ska jag försöka skriva ner snabbt vad som hänt den senaste månaden. Här kan man läsa hur han var i sju månaders ålder.

Det största som hänt är väl att han drar sig upp i stående ställning. Detta hiffade han två dagar före han fyllde 8 månader. Så han håller på med det konstant. Han krälar framåt med en bra fart men krypa gör han inte fast han ofta är i krypställning.

Han har inte riktigt hiffat sittandet ännu ordentligt. Han hålls nog i sittande ställning men han verkar inte  gilla det. Han sätter sig inte upp själv.

Leksaker är inte så väldigt intressanta men allt som man kan klättra på är kiva.

Gröten har varit svår att få ner men det har nu lättat. Han äter fortfarande med god aptit. Sej med grönsaker och potatis verkar vara favoriträtten nu. Han tycker också om att äta själv så efter att han har fått puré så får han gurkstavar, kokade morotspinnar, kokad broccoli eller riskakor. Han är helt galen i majsbågar. Vi ska öka mängden fingermat. Han får väldigt sällan spyreflex när han äter själv och det är skönt. Han äter fem mål om dagen och mattiderna är samma som tidigare.

En studiobilderna från den senaste sessionen. By 3jorn.

Han börjar tydligt ha en egen vilja. Han visar när han är missnöjd. Men han är oftast inte missnöjd väldigt länge när man avleder hans uppmärksamhet på något annat.

Han talar mer och mer. Mamamamama, papapapapaa, äbuuuu och dspivbpudsbypd är ungefär det han säger.

Han känner igen många av de sånger som vi lärt oss på rytmiken. Hjulen på bussen och Prästens lilla kråka verkar vara favoriterna just nu.

Han sover fortfarande hela nätter. Ibland får han sömnvrålsattack, men ganska sällan. Han sover ungefär 20-08. Eller egentligen vet vi inte riktigt när han vaknar för han han trivs i sin egen säng och brukar inte börja skrika. Han bara leker med sina mjukisdjur och klättrar upp och stå och härjar för sig själv om morgnarna.

På dagarna sover han fortfarande samma tid som förut. Vi har försökt flytta fram den andra dagssömnen lite och det verkar fungera nu. Istället för att somna kl. 14 så somnar han kl. 15. Den andra dagssömnen har blivit lite kortare, oftast ca. en timme. Den första dagssömnen brukar ofta vara 2 timmar. Vi ska snart försöka flytta första dagssömnen framåt så att han skulle sova först efter lunch.

Inga tänder syns till.

Han sitter i vagnen och trivs bra när han kan se runt sig.

Han överraskade mig på åttamånadersläkarkontrollen med att kunna pincettgreppet. Det har jag inte märkt.

Använder klädstorlek 74.

Hans dag ser ut ungefär såhär:
08 Vaknar och får mjölk i vår säng
08:30 Efter lite mys blir det gröt
9:30 (10) - 11:30 (-12) Dagssömn på balkongen
11:30 Lunch (grönsakspuré)
14 Mellanmål (fruktpuré)
15 Dagssömn ca. 1 h (oftast på balkongen eller on the road)
16:30 Middag (kötträtt)
19:00 Kvällsgröt
19:30 Pyjamas, saga och i säng
20:00 Somnar efter att han härjat en stund för sig själv

Måtten på åttamånadersrådgivningen var 72 cm och 10 135 gram. Han går fint på sin kurva.

Kevin är en glad, nyfiken och vild bebis.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Roligt att du kommenterar!