3.3.2013

Bilstolsdjungeln

Alltså vi kan inte fortsätta att truga Kevin i bilens babyskydd hemskt länge mer. Men aaargh... bilstolsdjungeln! Hur ska man hitta rätt i den? Snälla kan ni berätta var vi ska börja och vad ska man tänka på då man väljer bilstol?

11 kommenttia :

 1. Kolla att den faktiskt ryms in i bilen. Det gjorde inte vi första gången... ;) Hälsar mamma P

  VastaaPoista
 2. Kolla bilstolsslotsen- en super blogg med maaassor tips:)

  Det rekommenderas att ha babyn så länge som möjligt med ryggen mot färdriktning, det kommer en lag 2014 som säger att barn skall färdas så iaf till 18 mån, på grund av deras nacke. Det finns många fyra-fem åringar som ännu sitter ät det hållet:)

  Vi var mycket nöjda med den första babyskyddet i märket britax, så vi vil ville ha en av samma märke och enligt bloggen jag nämnde är det många + godkända till 25 kilo med ryggen mot färdriktning.

  Eftersom Elliot var ganska liten då vi bytte stol så valde vi britax max-wayn- en helt super stol i vår honda crv.
  Idag faktist huuta jag hem en till stol britax multi tech- som var vårt andra alternativ i butiken, men eftersom babyn har mera sittande ställning i den så valde vi då max-wayn.
  Multi-techen skall till farmors bil, den kan man svänga, men vi kommer nog att ha den med ryggen mot färdriktning så länge det går.
  Rekommenderar att fara till at lastenturva eller någon likanade butik, och prova alla stolar ni tänkt i er bil och sätt Kevin och sitta i den. Så märkte vi att max-wayn var bäst:)

  Hoppas det hjälpte ens lite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa jag ska kolla bilstolslotsen. Där finns bara så mycket info att jag inte vet var jag ska börja. Jag tror också att vi skulle villa ha en stol som går att ha åt båda hållen. Fast Kevin så klart ska åka med ryggen mot färdriktning ännu länge.

   Tackför tipsen! Vi ska nog fara och provsitta Kevin i stolar här någon dag.

   Poista
 3. Marika skrev ju nästan allt redan:) Vill bara påpeka att OM du köper begagnat, se till att du tar bort tygfodralet och kollar att all styrox finns kvar, dvs att inga bitar lossnat! Välj några egenskaper du tycker att den MÅSTE ha, sedan går man väl på känsla?:) Lycka till! Och RYGGEN SKA VA I FÄRDRIKTNING!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för tipset. Vaah kan det ha lossat bitar? Bra att du sa!

   Poista
 4. Jah, där kom det jag sku skriva redan. Men kolla att den ryms i bilen och absolut en med ryggen i färdriktning så länge det bara går. Våra båda har Be Safe izi kombi och vi är mycket nöjda. Den går bara till 18kg, men Viggo som närmar sej 4 år väger kanske 15 kg. Han växer ut på längden före vikten går över.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack för infon. Ska kolla in den stolen också.

   Poista
 5. Som sagt har säkert allt sagts redan :) För mig var det viktigaste ryggen mot färdriktningen, resten var bara bonus. Förstås det att stolen ryms i bilen och att man ännu kan sitta på frambänkarna. Och att barnet sitter bra i stolen. Jag rekommenderar också Bilstolslotsen-bloggen, supermycket och bra information.

  Vi var ju hos henne och testa bilstolar, hon har en massa bilstolar som inte alla ens finns i affärer här i Finland. Vi valde t.ex. Britax Hi-Way 2 som inte säljs i Fin mera eftersom Max-Way är en nyare modell av den. Hi-Way 2 säljs och tillverkas hela tiden ändå i Sverige och den är precis lika säker som Max-Way, de är bara lite olika. Hi-Way passade t.ex. bättre i vår bil än Max-Way och vi kunde ha större lutning på den och Flickan fick mera benutrymme i Hi-Wayn. Vi beställde den från Carseat.se och fick den hemlevererat till dörren med samma pris (om inte billigare än på vissa ställen) som Max-Way skulle ha kostat här. Nu vet jag inte hur Bilstolslotsen har möjlighet att ta emot bilstolsprovningar eftersom hon just fått en baby, men det var nog en helt super upplevelse. Vi fick så mycket mer information än vad vi skulle ha fått i någon affär.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja, och den andra stolen vi har är Besafe Izi combi x3 som vi har med ryggen mot färdriktning. Den renodlade ryggen mot färdrikning-stolen izi kid x3 säljs inte i Finland (eftersom vi är så daijuga med att ha barn med ansiktet mot färdriktning alldeles för tidigt och icke-vändbara stolar går inte till salu här) men fås nog i Sverige, det är precis samma stol men icke vändbar. Dessutom är den plus godkänd upp till 18 kg, medan combin inte kan vara det om den används med ansiktet mot färdriktning (men åt andra hållet är den lika säker som kid x3). Och absolut ingen balkstol! Det finns flere videon där barnet (testdockan som tur) flyger ur den i en krock, t.ex. här: http://bloggen.fi/bilstolslotsen/2013/03/video-barnet-docka-kastas-ur-balkstolen-vid-roll-over-krocktest/ Hihih, sorry för mina propagandakommentarer! :D

   Poista
  2. Hahaa jag blev helt yr av all info :) Jag vet nog tydligen ingenting om någonting. Vad är en balkstol? Men tack för infon jag ska kolla Bilstolslotsen :)

   Poista

Roligt att du kommenterar!