12.3.2013

Bitter morsa

Jaaa! Nu ska jag gnälla igen! Hahaa! Men vet ni, jag har ju redan tidigare klagat över att alla babyaktiviteter och babycaféer är så tidigt på dagen och att vi aldrig hinner på något sådant med Kevin. Babyrytmiken är kl. 13:30 och det är helt perfekt tid för oss. Kevin vaknar mellan 11 och 12, äter sin lunch och sedan far vi iväg. 15-tiden ska han sova igen.

Jag letade efter något babycafé där Kevin och jag kunde träffa en annan mamma med bebis. Det där med att sitta på vanligt café är ju inte så kul nu mer eftersom Kevin bara skulle villa fara runt och undersöka allt. Så just nu skulle ett babycafé vara ett jätte bra ställe att träffas på. Bebisarna skulle få leka på golvet där folk inte går med skor på och det skulle vara babyproofat.

Men alla babycaféer är ju öppna bara vissa dagar och vissa tider (ofta ungefär 10-13 eller 14, vi skulle hinna dit just då det stänger). Nu vet jag ju bara om de svenskspråkiga ställena. Dessutom är nästan alla öppna på onsdagar! Vad är det för idé att ha 4 olika baby-/familjecaféer öppna samma tid på samma dag i Helsingfors (Luckan, Familjecentret, Bubbel i Itis, Folkhälsans i Nordsjö)? Grrr... Finns det fler som jag inte vet om, gärna centralt belägna?

Tänk om det skulle finnas ett babycafé i stan som skulle vara öppet hela dagen, typ 9-17, så att man inte skulle behöva passa tider utan gå dit då det passar en själv? Det kunde vara ett vanligt café förutom att man inte skulle få ha ytterskor där inne. Det skulle finnas bra med matstolar, en micro, lite leksaker, bra stolar att amma i och ordentligt skötrum. Kanske också möjlighet att lämna sovande bebis i vagnen utanför så att man skulle ha uppsikt till vagnen.

Egentligen är det lite konstigt att det inte finns något sådant ställe i vår huvudstad. Eller finns det och jag bara inte vet om det (måste googla vad det fins på den finskspråkiga sidan)? Jag tror garanterat att ett sådant ställe skulle ha bra med kunder.

Nå kanske vår rytm ändrar då Kevin blir lite äldre och han orkar vara vaken längre på förmiddagen. Och kanske det finns mer att välja på sen när han inte klassas som baby längre?

Gnäll slut. Tack och hej.

16 kommenttia :

 1. nå..snart stiger han upp kring 7 så sen hinner ni bra till alla cafeer:) jihuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nå han vaknar nog mellan 7:30 och 8. Men problemet är att hain igen ska sova 9:30-10-tiden, och han sover inte riktigt så bra i metron och bussar. Så vi kommer iväg först efter päikkären, som är too late :(

   Poista
 2. Här finns det igen så dåligt med program. Det enda som ungefär ordnas och som jag gärna hade gått på är babysim men det är kl.8 eller 9 på lördag morgon. Helt idiotisk tid för oss som har en son som sover då ännu. Tydligen får man bara vara hemma om man inte vaknar 6 på morgonen.

  kaaarins

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo babysim ska också alltid vara tidigt på morgonen! ARGH! Ingen chans att det funkar för oss.

   Poista
 3. I hear you. Jag saknar också mera barnvänligare cafér! (här på vår ort då alltså) :)

  VastaaPoista
 4. På Drumsö finns ett ställe som heter Lillan som en Mamma har grundat eftersom hon saknade just barnvänliga caféer då hon var mammaledig. Stället har allt det du efterlyser förutom att man går med skorna på där. Men det finns lekhörna, café, mikro, bra skötrum, barnstolar, soffor och fötöljer OCH man kan lämna barnet o sova i vagnen utanför och sitta invid fönster och ha uppsikt. Det är dessutom samtidigt en butik som säljer lite inredningsgreijer, barnkläder och lite speciellare barnleksaker. Sådana ställen borde det finnas mera av! Tycker att de tom haft ekologisk barnmat till försäljning där ifall man inte packat med lunch till barnet Det är helt super!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åååh det låter ju jätte bra! Synd att det är 1 timmes buss+metro+bussresa från oss :( Någon kunde öppna ett liknande café på andra sidan stan. :)

   Poista
 5. Vi har precis samma problem! Och ja, det blir säkert bättre sen när lillen blir större men då kan vi ju leka ute och hitta på massa annat. Just nu skulle jag iaf behöva få fara på det där babycafét eller nånting liknande så att vi skulle få lite miljöombyte och träffa folk. Dessutom slipper jag ingen annanstans än nånstans här i byn till fots. Blä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blää. Jo jag skulle nog väldigt gärna besöka mer babycaféer. Men just nu funkar det inte.

   Poista
 6. För oss var det också problematiskt den tid då A sov två gånger, kl 10 och ca kl 15. Ett tag kändes det som att vi bara satt hemma eftersom det var så svårt att få program att fungera vettigt med sovadet.Sen hon började sova en gång kl 12-14, vid 10månaders ålder drygt, funkar det så otroligt mycket bättre att gå på aktiviteter och familjecafeér. Så, känner igen mig men har tyvärr inga fiffiga tips :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nå det är just dom tiderna som Kevin sover nu. Men bra om det har lättat senare då rytmen ändrats. Vi får hoppas att samma händer oss.

   Poista
 7. Församlingens familjeklubb är öppen mellan 13 och 16 på tisdagar. Vi brukar vara där då. Vi dricker kaffe och barnen leker, precis som ett familjecafe'. Så brukar det vara en kort sångstund, typ10 minuter. Sjökortsgränd 6.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, det slutar 15.30.

   Poista
  2. Nåå jeeee för att det finns ett ställe som har öppet en annan dag än onsdag och en lite annan tid också. Synd bara att det är svårt att locka kompismammor ända ut till Nordsjö. :) Skulle också väldigt gärna än så länge gå på babycafé eftersom Kevin troligen skulle bli i fötterna på större barn och jag skulle få vakta honom som en hök :)

   Poista
  3. Nå, det brukar inte vara så många den tiden, det är mycket mer folk på förmiddagarna. Vå lillus har tyckt om att vara minst, han får ha sakerna för sig själv, men de äldre kommer och pratar emellanåt. Dessutom växer Kevin så snabbt, så snart är han inte liten mer... Du får kika in om du får för tråkigt någottag på en tisdag. Inget måsta på, men jag trivs jättebra i klubben.
   Och jo, synd att folkhälsan har bytt till onsdag, förr då jag gick där var det på torsdagar. Bubbel är väl också på fredagar, men dit har jag inte varit så ofta.
   Hur är det med det där familjecentret i Hagnäs? Jag har varit dit en gång, men tyckte det var för besvärlig väg för oss. Lär vara helt bra.

   Poista

Roligt att du kommenterar!