22.3.2013

Era bästa resa med bebis-tips?

Nåja gott folk! Ni som är helt pro på att resa med bebisar så kan ni inte dela med er av era bästa resa med bebis-tips?

Vi ska alltså på Stockholmskryssning nästa vecka och det blir vår första resa med Kevin. Jag tror nog att det i det stora hela kommer att gå helt bra men det som stressar mig mest är sovandet. Kevin sover ju i eget rum. På kryssningen sover vi alla i en hytt.

När vi lägger Kevin så kommer han ju att vara helt confused. Det blir pyjamas och kvällssaga och sen sätter vi honom i resesängen. Men istället för att släcka lamporna, gå ut och stänga dörren så stannar vi ju kvar. Han kommer att ropa: "Hej mutsin och fatsin, jag ser er! Vad gör ni här? Jag ska ju sova. Men ska vi leka istället?".

Huuuur ska det gå!? Vi kommer ju att väcka varandra tusen gånger under natten. Vi borde ha bokat en egen hytt åt Kevvan, hahaaa!

Så snälla ni, kan ni inte dela med er av era bästa resa med bebis-tips? Tipsen behöver inte bara handla om sovande utan allt mellan himmel och jord som kan göra resandet lite lättare och smidigare.

Och när vi nu är i farten, ni som har varit i Stockholm med bebbe, vill ni dela med era bästa Med bebi i Sthlm-tips? Skötrum? Hur klarar man sig med barnvagnen? Vart ska man inte gå? Butiker med babyprylar/kläder/inredning? Etc etc.

Tusen tack redan på förhand!

H: En smånervös morsa

PS. Kryssningen är uppvärmning inför Greklandsresan. Jaix!

22 kommenttia :

 1. Vi ska också ut på en-dag-i-stockholm resa i nästa vecka. Lite orolig är jag... Vi sov på hotell en natt strax efter nyår och det gick bra. Noah var vaken lite längre än vanligt (ca. kl. 21) och när han gick och sova så släckte vi alla lampor i rummet. Inte kul att ligga där i kolsvart rum kl 21 men Noah somnade. Resten av oss låg och pillade på telefoner och paddor. :) Sov gjorde skrutten till 8.30 följande morgon utan problem. Nu hoppas vi det går lika bra denna gång. Det viktigaste tror jag är att visa att "detta är självklart", "så här gör vi nu". Då blir inte barnet oroligt! Lycka till och ha en trevlig resa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Du har rätt, man ska nog visa att det är självklart. Hoppas er kryssning går bra!

   Poista
 2. På båten beställer man bebi säng i infon så kommer dom ner med den till hytten! Om ni ger flaska så ta lite diskmedel med så ni kan diska upp dem i hytten , ta även små påsar med till blöjor , ni vill ju inte ha en roskis som luktar illa hela resan :) ta även med extra tetror ersättning ifall kev inte dricker 2 dl genast, finns ju ingenstans man kan spara öppnade tetror så därför är det bra med extra! Ta även med morgonmål i hytten till honom , för innan man duschat och kommit sig iväg till frukost buffén så är han nog hungrig! Ta rese vagnen! I dom flesta hytter ryms inte ens vagnen in, så bra med rese varianten! Vi brukar även ha med cykel lås ifall att man måste lämna vagnen nånstans i swe och kunna gå in utan att vara orolig! Ta ej vagnen med upp på frukosten. Jätte trångt och bökigt och dom har många barnstolar...
  Trevlig resa
  Tina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj tack för alla tips! Vi bokade en säng åt Kevin redan då vi bokade resan, så den borde finnas färdigt i hytten.Och jaaa! diskmedel funderade jag också på, får ej glömmas! Små påsar finns redan i skötväskan - check! Och Kevin äter ju sin egen mat (inte buffans) så det har vi med, och lite extra är säkert bra att ha.Jag hoppas att resevagnen ryms under sängen så vi får lite utrymme. Det lär ska finnas ett rum där man får förvara vagnen ifall man tar med sin vanliga vagn. Åååh cykellåset ska vi komma ihåg att ta från Emmaljungan! Kanske man kan lämna vagnen i aulan då man går till buffén. Skulle inte orka bära så hemskt långt på 10 kilos klumpen :D

   Poista
 3. Ska ni åka med Silja o när ska ni åka? Funderar själv på att boka lite sthlms-resa åt mig till påsken så i bästa fall har ni supernannyn ombord på samma båt med er ;) hehhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaa jo vi åker Silja. På tisdag eller onsdag... Hah jag har inte min kalender här :D

   Poista
 4. Jag och lillebror var på kryssning i veckan och det gick superbra. Var själv orolig för just sovandet men han somna som en stock i sin resesäng. Lite rubbade tider blev det ju (somnar vanligtvis i egen säng, själv, och kl 20 men nu blev det i hytten med mig kl 21.15)men sov gott. Ett plus var helt klart att det gungade lite! :) Ganska mycket mjölk gick det år för en del förvann alltid ner i lavoaren och bra med färdig gröt som man kan ge i hytten.
  Du ska få se att det kommer att gå superbra. Vår lilla herreman var hur nöjd som helst med att sitta i vagnen och titta på folk! ;)
  Hälsar mamma P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee roligt att höra! Hoppas det går som på räls för oss också :)

   Poista
 5. Ta med mat som även är god kall, ifall uppvärmningsmöjligheter inte riktigt finns att tillgå vid alla tillfällen. Exempelvis gröt i tetraförpackningar åt vår tös hur bra som helst även kall, likaså lasagne på burk och vällingar av olika slag. Barnen anpassar sig lätt, oftast föräldrarna som oroar sig och stessar. Det kommer gå så bra så!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bra idé! Jag ska nog försöka att inte stressa. Det går nog bra. Tack för tipsen!

   Poista
 6. välkomna hit!
  inte så ofta inne i centrum med milton - men NK har väl hyfsat bra skötrum, likaså åhlens.

  VastaaPoista
 7. ajjoo.. vi reser ju ofat över med båt. och det blir ju tidig kväll för en själv när man måste mörklägga i hytten och vara tyst. ända tills milton somnat åtm. jag passade på att ta en ansiktsbehandling och gå i bastun (på silja) på kvällen när han hade somnat senast vi reste över. eller gå i lite affärer medan h fick vara i hytten med ungarna så länge. men det blir ju inte rajraj på samma sätt som tidigare år ;)

  ajjoo - mood gallerian (härligt ställe) och sturegallerian har också skötrum om jag kommer rätt ihåg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa jag funderade nog på att kanske gå och ta en cider och shoppa lite i taxfree när Kevvan somnat. :D

   Tack för tipsen!

   Poista
 8. Min erfarenhet av att resa med baby är den att allt nytt och spännande fick honom att somna (slockna!) nästan genast varje kväll...även om rutinerna blev som de blev. Hoppas att ni får en rolig resa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee huippu bra! Hoppas det blir lika för oss :)

   Poista
 9. På Östermalm finns underbara inrednings och klädaffärer för barn. Tex sprall! Helt underbara.

  VastaaPoista
 10. Jag var också orolig för samma sak med vår första kryssning. Vår pojke hade också då alltid sovit ensam. Men vi satt honom i sin säng och gick och ligga och läsa i våra sängar med sänglampan på. Nu kucka han ju från sin säng, böka runt och med sidoöga såg man ett huvud som alltid pomppa upp från resesängen emellanåt. Men vi ignorerade honom och efter en stund la han sig och somna... Whoa! Skulle aldrig trott att det gått.

  Å varje år som vi far nu (en tradition på sommaren redan) är jag orolig för samma sak, och nu har vi en 3-åring och 5-åring som ligger bredvid varandra... Men om barn är trötta så...
  Ja, så det lönar sig att inte sätta vanlig tid, eller för tidigt och sova... Låt honom bli lite tröttare än vanligt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa joo man får väl bara ignorera typen som härjar på. Och kanske bra att hålla honom vaken lite längre än vanligt.

   Poista
 11. Jag har en lösning som vi kört med när vi sovit i samma rum som Arvid (som för tillfället annars sover i tamburen ensam). Vi har ett jättestort mörkläggningstyg som vi helt enkelt hänger över hans resesäng och låter det hänga där tills han somnat. Sedan när han sover gott och/eller det är mörkt för att vi andra också somnar tar vi bort tyget. Hänger ibland tillbaka det på morgontimmarna när det numera är så ljust så tidigt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa bra idé! Fast var ska man hänga det så att bebisen inte river ner det? :D

   Poista
 12. Vi var på sommaren på Silja till Sverige och stressade nog lita jag med. Elliot sov i eget rum och det var nog lite jobbigt när sängen är såå liten man får låna, men nattandet gick fint. Vi gjorde kvällstvätt mm. Och satt honom som normalt i sovpåsen och sedan i vagnen gick en sväng så somnade han bums och vi tog oss en drink o lyssnade på pianomusik, Elliot sov! Galet!
  Sedan när vi efter en halvtimme typ kom till hytten så gjorde jag mig först i ordning för kvällen medan Martin väntade utanför med vagnen, sedan gick Mmartin in och jag väntade utanför. Det var super lätt att flytta Elliot i sin säng, men han vkande typ ett tiden på natten och var lite sådär att denna säng är ju såå liten.. Han är int eheller van att sova med oss så det var lite knepigt, han sov sedan brevid mig och Martin kröp upp i övre sängen.. Nästa natt satt jag honom direkt brevid meig då han sov.. Men man sov inte så mycket själv... Elliot är en mycket "vild" typ när han sover soch han är van med sina kanter på sängen, nu var det lite svårt, men med inställningen att man sover ju nog sen hemma igen så går det nog:)

  Å silja har sper möjligheter till att värma nere i våningen med taxfreen tror jag det var, vi gjorde det på morgonen med gröten och på kvällen och sedan med maten. För att han skulle sova sin första sömn gick vi in till centrum från silja , passade oss perfekt just då 11 tiden:) vi gick även tillbaka till båten från centrum så han sov när vi kom till båten, praktiskt:) fråga något ifall du undrar:) å potta får man också annors från infon om man behöver:)

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!