5.3.2013

För lite personal?

Ganska hemskt det där med de utbytta bebisarna. Vi hade ju Kevin konstant hos oss så för oss kunde det inte hända. Nu spekuleras det huruvida det fanns tillräckligt personal eller inte.

Det är ju helt självklart att det är olika brottom på förlossningsavdelningarna olika tider och olika dagar. Men vi råkade faktiskt också ut för en situation som berodde på att det fanns för lite personal på avdelningen nattetid.

Vår barnmorska hjälpte till på en annan förlossning och hon sa att hon skulle vara borta ca. 20 minuter. Hon var borta över en timme. Vi ringde på klockan tre gånger. Jag skulle ha velat ha en dos epidural och började ha förbaskat ont. Då vi ringde på klockan kom en annan tant in som tydligen inte var barnmorska. Hon kunde inte hjälpa. Jag grät (den enda gången jag grät under förlossningen, tror jag.) och hade panik och 3jorn stod helt hjälplös brevid och grät han med. Han kunde ju inte göra något och vi fick inte den hjälpen vi skulle ha behövt just då. Vi hade ju ingen aning om när hon skulle komma tillbaka.

Vår barnmorska kom springande tillbaka och gav epiduraldosen i en fantastisk fart. Hon var väldigt ledsen över det som hade hänt och hon sa att det finns för lite personal på avdelningen nattetid.

Så det var ju en riktigt trevlig upplevelse för en förstföderska som jag som led av förlossningsrädsla.

6 kommenttia :

 1. jaa usch usch! Man vill ju ha någon där helst sekunden innan man ringer på klockan! Det är också en av mina rädslor att hamna och vänta när jag behöver hjälp... hoppas nästa ploppar ut mitt i dagen då ingen annan (muka) är och föder :)

  VastaaPoista
 2. Såna där misstag finns det nog inga ursäkter för. För lite personal är det säkert vissa nätter, samtidigt som det lugna nätter så som när A föddes är för mycket personal. Hur bråttom det än är så måste man kunna läsa på armbandet så att rätt bebis kommer till rätt mamma. Usch så obehagligt det måste ha varit!

  kaaarins

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Så är det! Ganska otroligt att det gick så!

   Poista
 3. Helt otroligt låter det med utbytta bebisar...det e int alls lika allvarligt men Hildas uppgifter hade kommit bort i Hfrs (de sku skickas till barnatillsynsmannen eftersom hon föddes utanför äktenskap men det hade aldrig fixats)

  Jag födde mitt i natten o på Kättären hade de alltför lite personal just då i december. Jag fattade det först efteråt (de bad mig vänta hemma trots att jag sagt hur ofta sammandragningarna är, vilket slutade i att jag var 10cm öppen då jag till slut fick komma in till sjukhuset...)Då vi var på sjukhuset så gjorde tex en studerande min "slutgranskning" (eller va det nu heter då hon kollar att man är ok att fara hem från sjukhuset). Jag hade bett att få tala med barnmorskan som var med på förlossningen men det fixades aldrig, hon som var studerande sa att det var så hekstiskt just då (veckoslutet före jul). I sjukhusets papper står det ju att en barnmorska skött allt men i verkligheten var det den där studeranden(som nog var väldigt bra) som tog hand om oss. SKumt!

  VastaaPoista
 4. Jag tror faktiskt inte det där med utbytta bebisar är så ovanligt. En bekant måste sys direkt efter förlossningen och fick sin baby tillbaka ca en timme senare. Ett par timmar efter det märkte de att babyn hade snopp, fast deras skulle vara en flicka...

  VastaaPoista

Roligt att du kommenterar!